Ingezonden persbericht


Persbericht Rivas Zorggroep

Beatrixziekenhuis in top 3 van Elsevier-onderzoek 'De beste ziekenhuizen'

Gorinchem, 8 september 2008 - Het Beatrixziekenhuis te Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep, staat in de top 3 van de beste ziekenhuizen van Nederland. Dat is het resultaat van het jaarlijkse onderzoek 'De beste ziekenhuizen' van weekblad Elsevier.

In het onderzoek werden de ziekenhuizen beoordeeld op zeven hoofdpunten: het medisch functioneren, de kwaliteit van specialisten, de aanwezige faciliteiten als intensive care en operatiecomplex, de kwaliteit als opleidingsziekenhuis, de kwaliteit van de verpleging, de service aan de patiënt en de samenwerking met zorginstellingen en huisartsen. Het Beatrixziekenhuis scoorde op alle onderdelen goed, maar scoorde uitstekend op de kwaliteit van de specialisten, de service aan de patiënt en de samenwerking met zorginstellingen en huisartsen.

"Wij zijn erg blij met onze plek in de top 3 van het onderzoek", aldus Mark van Houdenhoven, directeur van het Beatrixziekenhuis. "Het Beatrixziekenhuis onderscheidt zich door de integrale ketenzorg die Rivas Zorggroep aanbiedt en in het omgaan en verzorgen van de patiënt volgens de Planetree-methode. Dat is ook terug te zien in de beoordeling van ons ziekenhuis. De positieve beoordeling door deskundigen uit de zorg onderschrijft de continue kwaliteit van onze zorg en is tevens een erkenning voor onze medewerkers die zich dagelijks inzetten voor het welzijn van onze patiënten."

In het onderzoek gaven bijna 5000 deskunige informanten uit de zorg hun mening over de aan hen bekende ziekenhuizen. Onder hen waren medisch specialisten, verpleegkundigen, huisartsen en leden van besturen en hoger management.

De volledige resultaten van het Elsevier-onderzoek kunt u hier vinden.

###