NCRV

Man bijt hond

Man bijt hond viert tiende seizoen

Maandag 8 september 2008

18:55 uur, Nederland 2

Het dagelijkse programma Man bijt hond gaat feestelijk het tiende seizoen in. Speciaal voor dit seizoen brengt het NCRV-programma namelijk naast de vertrouwde rubrieken, zoals Hond aan tafel, de Babbelbox en Ons kent ons, een aantal verrassende nieuwe rubrieken.

Het jubilerende programma laat graag iedereen delen in de feestvreugde en gaat daarom in De overval met een complete fanfare onverwacht langs op de meest uiteenlopende plaatsen.

Man bijt hond brengt dit seizoen meerdere docusoaps. Te beginnen op 8 september met de jaarlijkse Veteranensportdag in Elsendorp. De Veteranensportdag is een jaarlijks terugkerend evenement in het zuiden van het land. 51 dorpen strijden met elkaar op o.a. de onderdelen muziekoefening, volksdans, piramidebouw, atletiek en touwtrekken. De ruim 1000 deelnemers zijn tussen de 45 en 80+ en waren vroeger boer of zijn dat nog steeds. Nadat alle ogen afgelopen tijd gericht waren op de Olympische Spelen, nu eindelijk aandacht voor dit sportevenement!

De eerste twee weken schuift Man bijt Hond aan bij mensen op de camping in Spanje. Hoe brengt de Nederlander zijn vakantie door?

Man bijt hond is van oorsprong een Vlaams programma en in Nederland al negen seizoenen een groot succes. Het programma staat bekend om opmerkelijke, grappige, ontroerende en hilarische verhalen van onbekende Nederlanders én kan het leven van hen volledig op zijn kop zetten. Voorbeelden hiervan zijn de Veerkampjes; de ogenschijnlijk doodgewone Amsterdamse familie met oma Nel als grootste troef, de IJzeren Heinen; de stugge oud-ijzerhandelaars Auke en Jan die vorig jaar nog genomineerd werden voor TV-Moment van het Jaar (VARA) en De Lellebellers; bezoekers van het café De Lellebel voor travestieten, transgenders en transseksuelen.