Kunstenaar Geert Jan Jansen schenkt werk aan Stichting STOPhersentumor


Schilderij wordt verkocht aan de hoogste bieder

WERKHOVEN, 20080908 -- Kunstenaar Geert Jan Jansen heeft zaterdag 6 september 2008 één van zijn schilderijen geschonken aan Stichting STOPhersentumoren.nl, het fonds voor primaire hersentumorenonderzoek. De overhandiging vond plaats in Kasteel Beverweerd te Werkhoven.

Stichting STOPhersentumoren.nl is een jonge stichting die meer aandacht en geld werft om onderzoek naar primaire hersentumoren te kunnen financieren met als doel te komen tot genezing van deze ziekte.

Toen de, ook internationaal, zeer bekende kunstschilder Geert Jan Jansen hoorde van Stichting STOPhersentumoren.nl en hun kunstprijsvraag, hoefde hij niet lang na te denken. Zijn reactie was: "Het is fijn om te weten dat je kunstwerk kan bijdragen aan een goed doel". Hij bood Stichting STOPhersentumoren.nl aan, om zonder in de kunstprijsvraag mee te gaan dingen, 1 van zijn werken uit te komen kiezen.

Geert Jan Jansen is vooral bekend geworden door zijn meesterlijke manier waarop hij tal van verschillende stijlen van bekende schilders, zoals Picasso, Karel Appel, Matisse tot in perfectie zichzelf vaardig heeft weten te maken. Het geschonken schilderij betreft één van de nieuwste werken van zijn eigen stijl.

De opbrengst van het schilderij zal direct gaan naar hersentumoren onderzoek. De stichting zal het kunstwerk van Geert Jan Jansen uiteindelijk verkopen aan de hoogste bieder. Iedereen die interesse heeft om het schilderij te kopen kan zijn bod uit brengen via de website van de stichting. De kunstprijsvraag loopt nog tot maart 2009. Iedere inzending van andere kunstwerken is welkom en draagt bij ter ondersteuning van dit goede doel. Voor meer informatie zie: www.STOPhersentumoren.nl .





Ingezonden persbericht