Eerste mobiele vergelijkingssite voor autoverzekeringen


NIJMEGEN, 20080908 -- Netpolis lanceert vandaag de eerste mobiele vergelijkingssite voor autoverzekeringen. Met de site www.netpolis.mobi is het mogelijk om een autoverzekering van vrijwel alle verzekeraars volledig via de mobiele telefoon te vergelijken en een offerte te ontvangen.

Uit onderzoek van Jungle Rating is gebleken dat mobiel internet inmiddels vaste voet aan de grond heeft gekregen. In Nederland surfen zo'n 1,6 miljoen gebruikers één of meerdere keren per maand over het mobiele web. De groei van het aantal mobiele surfers is bovendien 30% tot 40% per jaar.

Netpolis zet met de site een eerste stap in mobiel verzekeren. "10 jaar geleden liepen we voorop in verzekeren via internet en dat willen we ook nu doen met de sterke opkomst van mobiel internet", aldus Henry Bulle van Netpolis. "We geloven dat onze dienst vooral een grote toegevoegde waarde biedt als je in de showroom staat voor de aanschaf van een nieuwe auto".

De verzekeringssite is geschikt voor iedere mobiele telefoon met ondersteuning voor internet, dus niet alleen de Apple iPhone. Ook op toestellen zoals de Nokia N95 en de Samsung i900 is de prima site te gebruiken. "Door deze laagdrempeligheid verwachten we dat de site snel omarmd zal worden door een grote groep mobiele gebruikers", aldus Bulle.





Ingezonden persbericht