Bagels & Beans geopend nabij Westerpark


AMSTERDAM, 20080915 -- Patrick Jager en zijn Engelse echtgenote Nicky, openden vrijdag 4 september de nieuwste Bagels & Beans vestiging aan de Spaarndammerstraat 149 te Amsterdam, stadsdeel Westerpark.

De Spaarndammerstraat is een belangrijke straat in het stadsdeel Westerpark. Van oudsher is het een winkelstraat; meer dan 100 jaar geleden openden hier de eerste winkels. Het stadsdeel is al geruime tijd bezig met de stedelijke vernieuwing van de Spaarndammerbuurt. Met name de Spaarndammerstraat heeft veel aandacht gekregen door middel van een nieuwe inrichting van de weg en van het trottoir, daarna door uitvoering van het gevelplan van de winkelpanden en het aantrekken van aansprekende horeca, zoals in dit geval Bagels & Beans.

"Het openen van deze Bagels & Beans vestiging is een belangrijk signaal voor de buurt. Want als zij zich ergens vestigen betekent dit dat er vertrouwen is in de omgeving. Mensen blijven langer in de buurt als ze tussen het winkelen door een goede kop koffie kunnen gaan drinken." aldus Marcel van der Meer, Winkelstraatmanager stadsdeel Westerpark.

`Wij zijn erg blij dat wij in deze levendige buurt onze eigen Bagels & Beans geopend hebben en we zijn bijzonder gemotiveerd om zo ons steentje bij te dragen aan de vernieuwing van de Spaarndammerbuurt." aldus Patrick.

De bagel- en espressobar heeft een prachtig souterain met een kleine binnentuin waar men kan ontsnappen aan de drukte en in alle rust kan genieten van een bagel en bijvoorbeeld een gezonde vruchtensap. Bagels & Beans is 7 dagen per week geopend en door de week zelfs al vanaf 7.58 uur, zodat ook op weg naar het werk een versgemalen koffie en warme muffin kunnen worden meegenomen.

De begane grond en het souterain bieden in totaal ca. 80 zitplaatsen met daarbij nog eens 26 zitplaatsen verdeeld over de drie kleine terrassen. "Vooral het souterain zal een rustige omgeving bieden waar men op zijn gemak de krant kan lezen, e-mails kan checken of van een heerlijke lunch kan genieten. Op de begane grond zal een gezellige drukte zijn", aldus Nicky.

Over Bagels & Beans
De eerste Bagels & Beans werd in januari 1996 geopend aan de Ferdinand Bolstraat te Amsterdam. De heerlijk belegde bagels, espresso en cappuccino en verse fruit- en groentesappen bleken een schot in de roos, de tijd was rijp voor `ns een heel andere ontbijt- en lunchformule. Sindsdien hebben oprichters Ninande Thio en Ronald Bakker het met veel succes weten uit te bouwen tot een gevestigde naam die met vele lokale ondernemers door het hele land aan het uitbreiden is. Op dit moment zijn er 35 Bagels & Beans vestigingen. En er wordt hard gewerkt om Nederland aan nog meer nieuwe vestigingen te helpen.

Het adres van de nieuwste Bagels & Beans
Spaarndammerstraat 149 (naast Albert Heijn)
1013 TG Amsterdam

Een foto hiervan kunt, is gemaakt door Jeffery Noble (www.jefferynoble.com). Indien u gebruik wilt maken van deze foto dan mag dat natuurlijk. Zou u de naam van de fotograaf er dan bij willen vermelden? De foto is in hoge resolutie te verkrijgen via www.jefferynoble.com/b&b_comp.zip