Geen gladiolen, maar geld voor Doe Een Wens


Zwijndrechtse Vierdaagse loper loopt 1500 euro voor zieke Quincy bij elkaar

ZWIJNDRECHT, 20080908 -- Tijdens de afgelopen Vierdaagse van Nijmegen wilde Cees de Ridder uit Zwijndrecht meegelopen voor de actie WishWalk. De "Wishwalkers" konden zich dan laten sponsoren en de opbrengst werd dan gedoneerd aan de Doe Een Wens Stichting die de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult. Cees de Ridder gaf hier gehoor aan. Specifiek liep hij voor de zieke Quincy Wilson, de zoon van een jeugdvriend van Cees. Uiteindelijk bracht De Ridder maar liefst 1500 euro bij elkaar waarmee meerdere wensen vervuld kunnen worden. Vorige week werd de cheque aan Doe Een Wens overhandigd.

Verschillende donaties
Het bijeengebrachte sponsorgeld was afkomstig vanuit verschillende hoeken: zo verzamelde de basisschool van Quincy alle statiegeld flessen uit de omgeving, kwamen er donaties van de voetbalvereniging"De Groote Lindt" en waren ook familie, vrienden en kennissen ruimhartig met donaties.

Oppeppers
Tijdens de Vierdaagse had Cees 't af en toe moeilijk: "De grootste dip had ik op vrijdag, de laatste dag 's morgens tussen 4 en 9 uur. Gelukkig belde mijn buurvrouw die me een flinke peptalk gaf en daarmee de juiste snaar wist te raken om verder te gaan. Het gaf me een heel bijzonder gevoel toen ik om half 1 over de finish kwam en het maakte het nog specialer dat op hetzelfde moment mijn telefoon ging en het Quincy bleek te zijn. Later heb ik van hem een prachtige grote bokaal gekregen. Die nu een speciale plaats in onze woonkamer heeft", aldus een geëmotioneerde De Ridder.

Doe Een Wens Stichting Nederland
De Doe Een Wens Stichting Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Alle wensen worden vervuld, mits de kinderen dit lichamelijk en geestelijk aankunnen. De grens van een wens wordt bepaald door de fantasie van het kind. Doe Een Wens wil blijdschap en kracht brengen in een moeilijke periode; even weg van ziekenhuis, behandeling en doktoren. Ook de ouders en thuiswonende broertjes en zusjes mogen mee tijdens de wensvervulling. Inmiddels zijn in Nederland al meer dan 2500 wensen vervuld. Kijk voor meer informatie op www.doeeenwens.nl





Doe Een Wens