Gemeente Berkelland


Bijeenkomst over ontwerpbestemmingsplan Overberkel Borculo op 8 september in zaal Peters

Voor bedrijven die op het Bedrijventerrein Overberkel in Borculo zijn gevestigd is er maandag 8 september 2008 een informerende bijeenkomst. Op de avond zal wethouder Scharenborg een mondelinge toelichting geven. De bijeenkomst begint vanaf 19.30 uur in zaal Peters, Steenstraat 7 in Borculo.

Belangrijke aanpassingen

Het ontwerpbestemmingsplan "Overberkel" heeft van 26 juni tot en met 6 augustus 2008 ter inzage gelegen. Binnen deze inspraaktermijn zijn diverse zienswijzen binnengekomen. Die zijn voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om het ontwerpbestemmingsplan nog eens kritisch tegen het licht te houden. Uit deze beoordeling is gebleken - dat voorafgaand aan de vaststelling van het definitieve bestemmingsplan - enkele belangrijke inhoudelijke aanpassingen noodzakelijk zijn. De gemeente werkt daar momenteel hard aan.

Onderwerpen

Tijdens de bijeenkomst zullen in ieder geval de volgende onderwerpen aan bod komen:

* een korte voorgeschiedenis

* de totstandkoming van het huidige ontwerpbestemmingsplan
* de zonering op de plankaart (milieucategorieën)
* de ingekomen zienswijzen

* probleemanalyse

* mogelijke oplossingen

* vervolg van de procedure

Vragen en opmerkingen

Bedrijven hebben tijdens deze avond uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen en opmerkingen te maken. Wel wijst de wethouder erop dat de bijeenkomst niet de status van hoorzitting heeft. De inspraakperiode is officieel voorbij en juridisch gezien is het niet mogelijk om deze termijn te verlengen.

Verslag

Van de bijeenkomst wordt een verslag gemaakt dat op verzoek wordt toegestuurd. Zo kunnen ook degenen, die niet kunnen komen, op de hoogte blijven.