Ingezonden persbericht


Persbericht:

Nederlands Pianoduo Sandra & Jeroen op Festival Vale of Glamorgan, Cardiff 5 Nederlandse premières in twee concerten!

Het Nederlandse pianoduo Sandra & Jeroen (Sandra Mol en Jeroen van Veen) zijn uitgenodigd om het Canto Ostinato op 8 & 9 september aanstaande te komen spelen in het Festival Vale of Glamorgan in Cardiff, Engeland. De twee zullen dit werk spelen in het Wales Millennium Centre Tesco Stage. Dit jaarlijkse festival had vorig jaar nog Steve Reich te gast. Het zal voor het eerst zijn dat Canto Ostinato van Simeon ten Holt op Britse bodem tot klinken wordt gebracht, dus extra spannend voor het duo. Artistiek leider John Metcalf over de compositie: 'This is a rare chance to experience live this obsessively hypnotic musical creation. Let yourself be drawn towards the seemingly endless horizon, or just come and take a glimpse at this remarkable sonic landscape.'

Naast een twee uur durende versie van het Canto Ostinato zal Jeroen van Veen ook nog twee schoolconcerten geven en speelt hij tot slot op 9 september ook een avondconcert in de Norwegian Church in Cardiff. Op het programma nog maarliefst 4 Nederlandse premières; De Minimal Preludes van Carlos Michans, Postnuclear Winterscenario & the Body of your Dreams van Jacob ter Veldhuis en een selectie van Van Veen's eigen 24 Minimal Preludes. Het concert wordt vooraf gegaan door een lezing van Virginia Anderson.

Meer informatie over het Festival vindt u op: http://www.valeofglamorganfestival.org

Einde Persbericht.

www.pianoduo.org
www.simeontenholt.com
www.pianomania.nl

JJM van Veen, 06-21538017

Deze concerten worden niet mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor de Podiumkunsten. Dit fonds biedt helaas geen enkele steun aan de muziek van Simeon ten Holt meer. Zelfs het feit dat dit premières betreffen is geen aanleiding tot steun vanuit dit Fonds bedoeld om buitenlandse presentaties te ondersteunen.