Ingezonden persbericht


P E R S B E RICHT

Den Haag, 4 september 2008

Maandag 8 september in Raalte en woensdag 10 september in Arnhem

Debatbijeenkomsten: Morgen begint Vandaag

met landelijk partijvoorzitter Peter van Heeswijk

Op maandag 8 september en woensdag 10 september a.s. zijn er in respectievelijk Raalte (Overijssel) en Arnhem (Gelderland) debatavonden in het kader van Morgen begint Vandaag, de debattenreeks van het CDA over de politieke agenda van de partij.

Landelijk partijvoorzitter Peter van Heeswijk opent de bijeenkomsten, vervolgens wordt er in deelsessies gedebatteerd over vijf onderwerpen.

De bijeenkomsten beginnen om 19. 30 uur

De bijeenkomsten vinden plaats op


· Maandag 8 september a.s. in het Carmel college Salland, Florens Radewijnstraat 6 te Raalte


· Woensdag 10 september a.s. in het Arentheemcollege, locatie Middachtensingel, Middachtensingel 12 in Arnhem

Er wordt tijdens de bijeenkomsten in deelsessies gediscussieerd over vijf onderwerpen:

onderwijs en kenniseconomie, kwaliteit van zorg, integratie, rol van religie en diversiteit, samenleven, waarden en normen en jeugd, jongeren en gezin.

Morgen begint Vandaag

Onder de noemer Morgen begint Vandaag organiseert het CDA in de periode mei-november 2008 twaalf provinciale debatavonden. In elke provincie staan steeds vijf thema's centraal. De thema's zijn voor een deel door de leden gekozen tijdens de ledenpeiling die dit voorjaar plaatsvond en voor een deel door het partijbestuur bepaald. Voor de zomervakantie werd al gedebatteerd in Zeeland en Flevoland. Na de bijeenkomsten in Overijssel en Gelderland volgen nog debatavonden in acht andere provincies.

De debatten moeten leiden tot beleidsaanbevelingen voor de verkiezingsprogramma's van Europese verkiezingen (2009), Gemeenteraden (2010) en Tweede Kamer (2011)



Ingezonden persbericht