Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum 8 september 2008

Opening van De Warmoesmarkt en De Bakkerswinkel Meenemen

Amsterdam - Maandag 8 september 17.00 uur vindt de officiële opening van De Warmoesmarkt en De Bakkerswinkel Meenemen in de Warmoesstraat plaats. De opening wordt verricht door Lodewijk Asscher (wethouder van Economische Zaken, onderwijs, inburgering en jeugd), Nel de Jager (straatmanager Warmoesstraat) en de Zusters Augustinessen van St. Monica uit de Warmoesstraat.

Naast De Bakkerswinkel op nummer 69 in de Warmoesstraat is nu ook op nummer 133 een winkel geopend, 'voor onderweg, thuis, tijdens een stadswandeling of voor de werklunch.' Op nummer 135 is De Warmoesmarkt gevestigd, een overdekte markt met een groot aanbod van ambachtelijke producten van kleine boeren uit de streek en heel Nederland. De Warmoesmarkt en De Bakkerswinkel Meenemen zijn een initiatief van Piet Hekker, Michel Damman (beiden van De Bakkerswinkel) en Andy Verdonk (chefkok en eigenaar van de culinaire boerderij Anna Haen).

Ambachtelijke streekproducten
Om de producten uit De Bakkerswinkel ook 'voor onderweg' aan te kunnen bieden, is De Bakkerswinkel Meenemen ontstaan. Daarnaast is samen met Andy Verdonk De Warmoesmarkt opgericht. Kleine, regionale agrariërs zorgen voor de aanvoer van onder andere biologisch geteelde groente en fruit van het seizoen, ambachtelijk bereide kazen, biologische zuivel en verfijnde vleeswaren.

Buurtfunctie
Met beide, relatief kleine, initiatieven zijn de oprichters van mening een positieve impuls aan de Warmoesstraat en omgeving te kunnen leveren. Beide zaken voorzien, op een vernieuwende manier, in de groeiende behoefte aan levensmiddelenwinkels zoals die er vroeger veel waren. Zij zorgen voor meer diversiteit in de buurt. Mede-eigenaar van De Bakkerswinkel Michel Damman: 'Wij vinden het belangrijk dat de gemeente ook dit soort kleinere initiatieven ondersteunt. Initiatieven die vaak zonder enig overheidsgeld, maar wel met heel veel doorzettingsvermogen van kleinere ondernemers tot stand komen. Natuurlijk heeft de gemeente met het Red Light Fashion Project al veel voor de Wallen gedaan, maar wat meer ondersteuning voor initiatieven van ondernemers uit de buurt zou ook goed zijn.'

De Warmoesmarkt, Warmoesstraat 135, is geopend:
Dinsdag tot en met zaterdag : 10.00 - 19.00 uur
zondag : 12.00 - 18.00 uur
Telefoon: 020 - 4212809

De Bakkerswinkel Meenemen, Warmoesstraat 133, is geopend: Maandag tot en met zaterdag : 08.00 - 18.00 uur
Zondag : 09.00 - 18.00 uur
Telefoon: 020 - 3206436

www.debakkerswinkel.nl
www.annahaen.nl

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
De Bakkerswinkel
Michel Damman, Piet Hekker
Warmoesstraat 69, 1012 HX Amsterdam
Telefoon: (020) 489 80 00.
De Warmoesmarkt
Andy Verdonk, Piet Hekker
Telefoon: (020) 4212809

---- --