Ingezonden persbericht


oneworld's nieuwe businessflyer-website maakt kostenbesparing op vliegtickets voor het MKB nog makkelijker

8 september 2008: Het is voor kleine en middelgrote ondernemingen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland een stuk makkelijker geworden om geld te besparen op vliegtickets. oneworld, de wereldwijd toonaangevende luchtvaartalliantie heeft de deelname aan, en het boeken van tickets via businessflyerTM programma, voor deze groep nog gemakkelijker gemaakt.

De alliantie, die 10 van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen overkoepelt en 20 dochtermaatschappijen, is overgestapt op een nieuwe verbeterde website ter ondersteuning van zijn businessflyer. Het maken van boekingen is gemakkelijker geworden en de website is gebruiksvriendelijker gemaakt.

businessflyer biedt kleine en middelgrote bedrijven in de bovengenoemde landen kortingen tot 50 procent op hun vliegtuigtickets. Dit naar meer dan honderd steden in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Australië, in ruil voor een meer wederkerige relatie met de alliantie. De kostenbesparingen worden direct verrekend en zijn onafhankelijk van het aantal gekochte tickets. Om gebruik te maken van de kortingen hoeven bedrijven zich slechts te registreren als businessflyer gebruiker. De tickets kunnen online of via de voorkeursagent van het bedrijf gekocht worden.

De website upgrade is gebaseerd op de feedback vanuit de bijna achtduizend bedrijven die reeds geregistreerd staan als businessflyer gebruikers. De website is direct toegankelijk vanuit de centrale website van de alliantie, www.oneworld.com en sluit nog beter aan op de look en feel en navigatie hiervan. Behalve Engels is de website ook in het Frans, Duits en Italiaans beschikbaar.

Naast het verbeterde boekingssysteem geeft de website de ruimte om relevante en belangrijke informatie van de alliantieleden aan hun businessflyer deelnemers aan te bieden.

Vertrekkende vluchten die gebruik maken van de businessflyer prijzen zijn beschikbaar op alle luchthavens die bediend worden door de aan oneworld deelnemende luchtvaartmaatschappijen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland, vaak met beschikbare treinverbindingen.

oneworld Commercial Director Filip Lemmens zegt: "Het verbeterde boekingssysteem en website van businessflyer maken de oneworld luchtvaartmaatschappijen nog aantrekkelijker voor de wereldwijde reisbehoeften van bedrijven in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland. Dit met een aantal vliegtuigmaatschappijen met de hoogste kwaliteit, in een wereldwijd netwerk met grote flexibiliteit en substantiële besparingen voor de gebruikers."

businessflyer tarieven zijn beschikbaar voor reizen in Economy, Business en First Class, waardoor bedrijven profiteren ongeacht de eisen die ze stellen aan comfort. De tickets bieden maximale flexibiliteit want de routes en de data kunnen tot vlak voor vertrek gewijzigd worden. businessflyer tarieven hebben ook recht op frequent flyer en tier status points.

Voor meer informatie zie www.oneworld.com/ow/air-travel-options/business-travel/businessflyer

Over oneworld

oneworld overkoepelt een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Qantas en Royal Jordanian, plus ongeveer 20 dochtermaatschappijen zoals American Eagle, het Zuid-Afrikaanse Comair, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Mexicana wordt lid in 2009 en haar dochteronderneming Click Mexicana wordt een affiliate lid.

Deze luchtvaartmaatschappijen:


· Bedienen samen bijna 700 luchthavens in bijna 150 landen, met meer dan 9000 vluchten per dag.


· Hebben bijna 550 luchthavenlounges voor luxeklanten.


· Vervoeren ongeveer 320 miljoen passagiers per jaar.


· Stellen 250.000 mensen tewerk.


· Beheren bijna 2500 vliegtuigen.


· Generen jaarlijks meer dan 100 miljard dollar aan inkomsten.

oneworld is de enige alliantie met leden uit Zuid-Afrika, het Midden-Oosten en Australië.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze dat afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten de beschikking hebben over een groter routenetwerk, betere mogelijkheden hebben om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op de luchthavens.

oneworld haalde op de 2007 World Travel Awards voor het vijfde opeenvolgende jaar de titel van 's werelds meest vooraanstaande luchtvaartalliantie binnen.

For further media information, contact:Voor meer media-informatie kunt u contact opnemen met: oneworld media representative Belgium and Netherlands Ocky Wiemeyer, on +31 20 715 5330, at ocky@wieco.nlOcky Wiemeyer, oneworld-persvertegenwoordiger voor Nederland, telefoon +31 20 715 5330; e-mail ocky@improve-network.com oneworld Vice-President Corporate Communications Michael Blunt, on +44 7711 997487, at mblunt@oneworld.comMichael Blunt, Vice-President Corporate Communications van oneworld, telefoon +44 7711 997487; e-mail mblunt@oneworld.com