Gemeente Amsterdam


Persbericht

8 september 2008

Gemeentelijke onderscheiding voor echtpaar Holtkamp uit Amsterdam-Noord

Op zondag 7 september heeft burgemeester Cohen het Ereteken van Verdienste uitgereikt aan de heer en mevrouw Holtkamp in Hotel de Goudfazant in Amsterdam- Noord. De familie ontving de onderscheiding omdat banketbakkerij Holtkamp een belangrijke plaats inneemt in de stad Amsterdam. De uitreiking vond plaats ter ere van hun respectievelijke 65e en 60e verjaardag.

In 1969 kocht het echtpaar Holtkamp een kleine oude banketbakkerij aan de Vijzelgracht. Bij aankoop van het pand kozen ze niet voor een moderne winkel, maar lieten zij het door architect Kramer ontworpen interieur zorgvuldig restaureren. Het ambachtelijke bedrijf Holtkamp werd een begrip, niet alleen in Amsterdam, maar ook ver daarbuiten. De banketbakkerij mag het Predicaat Hofleverancier voeren.

Daarnaast verricht het echtpaar ook nog allerhande vrijwilligerswerk voor de buurt en ondersteunen zij in praktische zin de ouderen in hun omgeving.

Het Ereteken van Verdienste wordt uitgereikt aan diegenen die zich onbezoldigd op bestuursniveau gedurende 25 jaar hebben ingezet voor een Amsterdamse vereniging, stichting of instelling.

Pb-162



Gemeente Amsterdam