Ingezonden persbericht


Corporaties & gemeente: samen kansen benutten in Bloemenbuurt Purmerend Bewoners volop inspraak over leefbaarheid eigen buurt

In Bloemenbuurt (Zuiderpolder) wordt het project 'Toekomstwerkplaats' opgestart. Hierbij worden de bewoners uitgenodigd om mee te praten over verbetering van de leefbaarheid van deze buurt. Het initiatief is afkomstig van de gemeente en de plaatselijk actieve woningcorporaties (Wooncompagnie, IntermarisHoeksteen en Wherestad).

Zowel bij de gemeente als bij de woningcorporaties staat leefbaarheid hoog op de agenda. Met 'Toekomstwerkplaats' worden dit keer de krachten gebundeld. Aanleiding zijn signalen die de afgelopen periode vanuit de wijk zijn opgevangen, onder meer via de Quickscan Leefbaarheid die onlangs door de gemeente Purmerend is uitgevoerd.

Bewoners centraal
De bewoners weten zelf het best wat er wel of niet goed gaat in de Bloemenbuurt. De corporaties en de gemeente geven hen daarom de gelegenheid om aan te geven welke kansen er liggen om de leefomgeving te verbeteren; ideeën uit te wisselen en oplossingen aan te dragen.

Toekomstwerkplaats
'Toekomstwerkplaats' is de naam van een effectieve, oplossingsgerichte methode die wordt gebruikt om gezamenlijk meningen, problemen, ideeën en kansen in kaart te brengen. Er worden onder andere bijeenkomsten georganiseerd en interviews afgenomen met mensen die wonen en werken in de Bloemenbuurt. Ook worden zorgorganisaties, bewonersgroepen en scholen gevraagd mee te denken. Allemaal met één doel: met elkaar kijken of er zaken voor verbetering vatbaar zijn, en zo ja, hoe dit gerealiseerd zou kunnen worden.

Unieke kans
Medewerking vanuit de bevolking is uiteraard de eerste voorwaarde voor optimale resultaten. Alle Bloemenbuurtbewoners (Zuiderpolder) worden daarom opgeroepen hun mening te laten horen in 'Toekomstwerkplaats'. Het is een unieke kans voor iedereen - tevreden of juist niet, woonachtig in huur- of koophuis - om de leefbaarheid van de eigen woonomgeving te verbeteren.

Via 0900 2022373 (lokaal tarief) of info@wooncompagnie.nl. kunt u meer informatie krijgen of zich aanmelden bij Ellen Eman, woonconsulent Wooncompagnie van de Bloemenbuurt.

---- --