Time : 15:07:34
Date : 08 September 2008
Sender Name: Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw

Paralympische Spelen - De eerste is binnen! Jan Boyen wint brons op de piste achtervolging

Jan Boyen behaalde vandaag de eerste Belgische medaille -brons- op de piste achtervolging. In de kwalificaties reed Jan de derde tijd, zodat hij in de finale voor brons reed tegen dezelfde tegenstander Carol Eduard Novak, als in de kwalificaties.

Jan was na de kwalificaties gelukkig niet ontgoocheld en kon voldoende recupereren voor de finale, die ongemeen spannend was. Toch werd Jan, die zeer tactisch reed niet echt bedreigd en werd hij beloond voor zijn inspanningen met een bronzen medaille.

De eerste vraag aan Jan is natuurlijk of hij tevreden is met deze bronzen plak?
Jan: "Ik ben dolgelukkig met mijn medaille. Ik weet dat ik altijd gezegd heb dat ik naar hier kwam voor goud, maar toch ben ik zeer tevreden. Als atleet kan je niet anders dan naar de Paralympics komen met als doel te rijden voor de eerste Maar wanneer je alles gedaan hebt wat mogelijk is, met brons als resultaat dan moet je daar ook tevreden mee kunnen zijn. Ik dat ben ik absoluut. Ik was dolgelukkig toen ik op het podium stond en de Belgisch driekleur zag. Deze medaille geeft me vertrouwen voor de wedstrijd van morgen en reken maar dat ik dan weer voluit zal gaan".

Persverantwoordelijken

- Stef Dehantschutter (in Beijing),
dehantschutter.stef@scarlet.be, +86 135 22 26 76 57
- Veerle Wouters (in Vlaanderen),
veerle.wouters@vlg.be, +32 474 63 83 04

- Jonathan Libert (in Wallonië),
jonathan.libert@handisport.be, +32 71 48 99 90

URL: http://www.supporterparalympics.be