Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KNV gematigd over plannen commissie 'De Waal'

Den Haag, 8 september 2008. De organisatie voor het personen- en goederenvervoer, KNV is gematigd over de vandaag gepresenteerde plannen van de Taskforce MobiliteitsManagement. De organisatie ziet positieve punten, maar er ontbreken ook bepaalde maatregelen.

Een belangrijk advies dat ontbreekt is het schrappen van de venstertijden voor het goederenvervoer. 'Wanneer de transportsector vrij is in het bepalen van haar rijtijden in steden, zullen veel bedrijven er voor kiezen om buiten de spits om te gaan bevoorraden, bijvoorbeeld 's nachts', aldus KNV directeur Ad Toet.

KNV ziet echter ook goede punten in de aanbevelingen. De werkgeversorganisatie is blij met de rol voor het OV en het contractvervoer. Zo kunnen taxi's en touringcars worden ingezet als shuttlediensten. Mensen kunnen straks eenvoudiger kiezen tussen alternatieve vormen van vervoer en daar ligt een belangrijk middel voor de aanpak van de files. KNV mist echter wel de noodzakelijke investeringen in reisinformatiesystemen die essentieel zijn voor het maken van die keuze.

Tot slot wil KNV een belangrijke opmerking meegeven aan het kabinet.'Al deze maatregelen klinken fantastisch, maar mogen geen excuus zijn niet te investeren in de aanleg van infrastructuur en het (regionaal) OV. In de spits is er op dit moment al een enorme ondercapaciteit die alleen maar groter wordt. Het kabinet heeft deze maatregelen al aangekondigd, maar KNV wil het nu ook echt zien gebeuren.'

Contact:
drs. F (Floris).W. Liebrand
Manager PR & Communicatie KNV
Postbus 19365
2500 CJ Den Haag
T: +31 (0)70 375 17 49
F: +31 (0)70 375 17 18
M:+31 (0)6 434 30 307
E: f.liebrand@knv.nl
U: www.knv.nl

----------