Ingezonden persbericht


Peter Gérard benoemd als nieuwe CEO van IDS Scheer

Den Haag, 8 september 2008 - Peter Gérard is per 1 september 2008 benoemd als nieuwe CEO en president van IDS Scheer AG. Hij was eerder lid van de raad van commissarissen van het bedrijf en heeft ruime managementervaring. Gérard werkte in managementfuncties bij IBM in de Verenigde Staten, en in Duitsland bij Deutsche Bank, Mannesmann en Karstadt Quelle. Hij volgt Thomas Volk op, die IDS Scheer heeft verlaten.

IDS Scheer heeft verder zijn verkoopactiviteiten voor software en consulting samengevoegd, zodat klanten beschikken over één aanspreekpunt. Twee leden van de raad van bestuur van IDS Scheer hebben de verantwoordelijkheid gekregen voor de vier regio's die het bedrijf heeft vastgesteld: DACH (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland), Noord- en Zuid-Amerika, Azië en EMEA.

Peter Gérard is uit hoofde van zijn functie verantwoordelijk voor de activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika en in Azië. Ook geeft hij leiding aan de afdelingen Human Resources, Corporate Development, Legal Services en Marketing. Dr. Dirk Oevermann is verantwoordelijk voor de DACH- en EMEA-regio's. Dr. Wolfram Jost blijft verantwoordelijk voor Productstrategie en Research en Development. Daarnaast gaat hij leidinggeven aan Global Product Services. CFO Jörg Vandreier is verantwoordelijk voor Finance en Controlling, interne IT en Investor Relations.

Helmut Mader, Managing Director van Mader Capital Resources GmbH, volgt Gérard op als lid van de raad van commissarissen van IDS Scheer.

# # #

Over IDS Scheer

IDS Scheer is marktleider op het gebied van Business Process Management (BPM). Het bedrijf biedt software, oplossingen en diensten voor bedrijven en overheidsinstellingen wereldwijd. Met het ARIS Platform voor Process Excellence biedt IDS Scheer een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle van bedrijfsprocessen. Dankzij de geïntegreerde aanpak van ARIS Value Engineering (AVE) kan IDS Scheer bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en de controle van processen met elkaar verbinden. Ongeveer 3.000 medewerkers in ruim 70 landen ondersteunen de 7.000 klanten van het bedrijf. In 2007 realiseerde IDS Scheer een omzet van 394 miljoen euro. IDS Scheer is in 1984 opgericht door professor August-Wilhelm Scheer. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Exchange (Duitsland) en heeft dochterbedrijven in 28 landen.