Gemeente Rotterdam

8 september 2008

Rotterdam doet mee aan Shanghai World Expo 2010

Van 1 mei tot 31 oktober zal in Shanghai de "Wereldtentoonstelling Shanghai China 2010" worden gehouden. Naar verwachting zullen ruim 70 miljoen mensen de wereldtentoonstelling bezoeken. Rotterdam geeft met het onderwerp "Rotterdam Waterstad" invulling aan het centrale Expo thema "Better City, Better Life". Als enige door de Expo organisatie geselecteerde Nederlandse stad, krijgt Rotterdam - naast zo'n 50 andere wereldsteden - een eigen plek op het Expo terrein met de bedoeling toonaangevende oplossingen voor hedendaagse stedelijke problematiek te laten zien. 'Rotterdam Waterstad' is onderdeel van Rotterdam Climate Proof, het programma dat omschrijft hoe Rotterdam samen met verschillende partners wil anticiperen op klimaatverandering.

Burgemeester Opstelten ontvangt op donderdag 11 september de heer Zhou Hanmin, directeur van de organisatie van de "Wereldtentoonstelling Shanghai China 2010" voor de ondertekening van de overeenkomst waarmee de deelname van Rotterdam met "Rotterdam Waterstad" wordt bekrachtigd. Tijdens zijn bezoek aan Shanghai in mei van dit jaar heeft de burgemeester een uitgebreid bezoek gebracht aan het Expo terrein en met de Chinese organisatie over de Rotterdamse participatie gesproken.

In aanwezigheid van burgemeester Opstelten zal de heer Hanmin namens de Chinese zijde de overeenkomst bekrachtigen en de heer Hans Goedhart, directeur Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting, namens Rotterdam.

Naast deze exclusieve mogelijkheid om Rotterdam tijdens de tentoonstelling in Shanghai te positioneren, participeert Rotterdam ook als partner in het Nederlandse paviljoen dat elders op het Expo terrein zal komen te staan.

Media zijn van harte uitgenodigd om donderdag 11 september aanwezig te zijn bij de ondertekening van het contract. De ondertekening vindt plaats in kamer 105 van het stadhuis om 12.00 uur.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam