Ingezonden persbericht


Software AG voegt Discovery Edition toe aan webMethods Application Modernization Suite

Gebruik van geautomatiseerde code-analyse elimineert softwarefouten, optimaliseert applicatieprestaties en stroomlijnt hergebruik van bestaande code

Amsterdam, 8 september 2008 - Software AG heeft zijn webMethods Application Modernization Suite uitgebreid met de Discovery Edition. Deze oplossing is gebaseerd op een internationale resellerovereenkomst met Relativity Technologies. De Discovery Edition kan worden toegepast voor het documenteren en analyseren van een bestaande applicatiecode - bijvoorbeeld Cobol, PL/I, RPG, Visual Basic, C/C++ en Java - om softwarefouten te elimineren, de prestaties van applicaties te optimaliseren en het hergebruik van bestaande code mogelijk te maken.

De belangrijkste eigenschappen van de Discovery Edition zijn:
- Tools voor het analyseren en visualiseren van code. Hiermee wordt duidelijk hoe de code is opgebouwd en hoe wordt verwezen naar andere stukken code.
- Code refactoring. Het herstructureren van de code om tot een betere leesbaarheid van de code te komen of om de structuur van code te vereenvoudigen.
- Het binnen de code identificeren van business rules, zodat deze uit de code kunnen worden gehaald.
- Mogelijkheden om te komen tot een door meerdere medewerkers te gebruiken kennisbank voor het optimaal beheren van softwarecomponenten.

"Het moderniseren van bestaande applicaties kan financieel zeer aantrekkelijk zijn. Tegelijkertijd hebben tal van organisaties inmiddels ervaren dat zij aanzienlijke risico's lopen zodra zij wijzigingen aanbrengen in vaak al decennia oude applicatiecode", zegt Darren Roos, Senior Vice President Benelux & South Afrika. "De Discovery Edition voorkomt dat bedrijven dit soort risico's lopen. Dit is mogelijk doordat de Discovery Edition ontwikkelaars alle kennis over en inzicht in de programmacode verschaft die zij nodig hebben om een applicatie te kunnen moderniseren."

Eén van de grootste uitdagingen waarmee organisaties bij het modernsieren van hun applicaties worden geconfronteerd, is het gebrek aan kennis over de huidige staat van hun applicatiecode. In veel gevallen zijn de oorspronkelijke ontwikkelaars inmiddels gepensioneerd. Zij hebben weinig tot geen documentatie achtergelaten. De nieuwe generatie ontwikkelaars heeft daarnaast ook nog eens een minimale training gehad ten aanzien van de applicatie. Dit gebrek aan kennis en ervaring kan leiden tot een vertraging of uitstel van het updaten van deze belangrijke systemen. Met als gevolg dat de prestaties en het concurrentievermogen van een organisatie langzaam maar zeker verslechteren.

De webMethods Application Modernization Suite is speciaal ontworpen om bestaande applicaties te ontsluiten. De Discovery Edition automatiseert het ontrafelen van applicaties, analyseren van code en identificeren van code voor hergebruik. Het verschaft alle hulpmiddelen die nodig zijn voor het automatisch catalogiseren van applicatiecomponenten, het in kaart brengen van zowel de business logica als de relaties tussen de diverse stukken applicatiecode en optimaliseert de codestructuur waardoor de prestaties van de applicatie worden verbeterd. Doordat al deze kennis en inzichten in een gecentraliseerde kennisbank bij elkaar worden gebracht, kunnen ontwikkelaars sneller en met een grotere mate van zekerheid applicatiefouten ontdekken en code voorbereiden voor hergebruik of het opnieuw in productie nemen.

De Discovery Edition van de webMethods Application Modernization Suite bestaat onder andere uit een:
- Modernization Workbench die de gezamenlijke kennisbank vormt en die gebruikt kan worden voor het vastleggen en beheren van individuele softwarecomponenten en stukken applicatiecode.
- Application Analyzer voor het catalogiseren van applicatiecode en componenten. Deze tool genereert ook de diagrammen, rapporten en documentatie voor de gemoderniseerde applicatie.
- Application Architect voor het elimineren van ongebruikte, inefficiënte code of code die niet aan de regels voldoet en tegelijkertijd bewezen business logica vastlegt als herbruikbare softwarecomponenten.
- Business Rules Manager is een interactief hulpmiddel voor het vinden van business-logica, zodat deze kan worden vastgelegd voor hergebruik in de Modernization Workbench.
- Application Portfolio Manager is een browser gebaseerd dashboard dat ondersteuning biedt bij het identificeren, prioriteren en uitvoeren van moderniseringsinitiatieven.
- Function Point Analyzer genereert op snelle en herhaalbare wijze standaard gebaseerde functiepunt-analyses. Hierdoor ontstaat vooraf een goed inzicht in de technische complexiteit van een project.

De technologie achter deze Discovery Edition is inmiddels in gebruik bij vierhonderd grote bedrijven en overheidsorganisaties. Zij gebruiken deze oplossing voor het beheren en moderniseren van bestaande applicaties. Deze bedrijven rapporten efficiencyverbeteringen van zeventig procent of meer in vergelijking met handmatige methoden en alternatieve manieren om legacy applicaties te verbeteren. Bovendien zijn deze bedrijven erg enthousiast over de mogelijkheid om verbeteringen of aanpassingen in de programmacode in een zakelijke context te plaatsen. Hierdoor kunnen beslissingen over de vraag welke moderniseringsprojecten als eerste aangepakt moeten worden geheel op basis van zakelijke argumenten worden genomen.

De webMethods Application Modernization Suite biedt een volledige set hulpmiddelen voor het verlengen van de levensduur van cruciale informatiesystemen. De oplossing biedt een Web Edition die traditionele terminalschermen voorziet van een moderne webinterface. De SQL Edition biedt realtime en SQL-gebaseerde toegang tot relationele en niet-relationele gegevensbronnen om de uitwisseling van data tussen nieuwe en bestaande applicaties te stroomlijnen. De SOA Edition helpt bij het publiceren, orchestreren en beheren van bedrijfskritische functionaliteit als services in een SOA-omgeving. De nieuwe Discovery Edition ondersteunt al deze edities door een grondig inzicht mogelijk te maken in de bestaande complexe applicaties en door applicatiecode voor te bereiden en geschikt te maken voor gebruik in SOA- en BPM-projecten.

###

Over Software AG
Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van bedrijfsinfrastructuur software. Onze 4.000 internationale klanten bereiken meetbare bedrijfsresultaten door het moderniseren en automatiseren van hun IT-systemen en het snel bouwen van nieuwe systemen en processen. Klanten kunnen met Software AG's oplossingen voldoen aan hun groeiende eisen en wensen.

Ons toonaangevende productportfolio omvat de beste oplossingen voor het beheren van data, het mogelijk maken van Service-Oriented Architecture en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door de combinatie van bewezen technologie met marktkennis en best practices kunnen onze klanten hun organisaties sneller verbeteren en onderscheiden.

Software AG heeft meer dan 35 jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2006 boekte Software AG een omzet van 483 miljoen euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com

Contact
Eefje Bouwmans
Marketing Manager Benelux
Software AG
Eefje.bouwmans@softwareag.com
Telefoon 020 581 4100

Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
aleksandra@eigen-zinnig.nl
Telefoon 06 24 24 56 79