Ingezonden persbericht


MTV Games, Harmonix en EA maken lagere prijs bekend voor Rock Band(TM) Instrument Edition voor de Xbox 360(TM) in Europa

Rock Band wordt verscheept voor de PLAYSTATION 3, PlayStation 2 en de Wii in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Zweden, België, Nederland, Oostenrijk en Luxemburg

Schiphol-Rijk, 8 september 2008 -
Rock Band is een geheel nieuw muziekplatform voor muziekliefhebbers en gamers. In het spel worden spelers uitgedaagd, ze moeten een band beginnen en gaan toeren om zo roem en rijkdom te verwerven. Daarvoor moeten ze solo-/basgitaar spelen, drummen en zingen. In Rock Band zitten meer originele nummers dan in welk ander muziekspel ook, en in het spel komt een aantal van de grootste rockartiesten die er maar bestaan voorbij. Bovendien bevat het spel elk rockgenre, van alternative en classic rock tot heavy metal en punk.

Naast de 58 nummers die op het Noord-Amerikaanse spel staan, bevat Rock Band negen bonustracks waaronder:


* Blur 'Beetlebum' (Engels)*

* Oasis 'Rock 'n' Roll Star' (Engels)

* Tokio Hotel 'Monsoon' (Engels)

* Muse 'Hysteria' (Engels)

* Les Wampas 'Manu Chao' (Frans)

* Playmo 'New Wave' (Frans)

* Die Toten Hosen 'Hier Kommt Alex' (Duits)
* Juli 'Perfekte Welle' (Duits)

* H-Block X 'Countdown to Insanity' (Duits)

(*cover)

De ongekende muziekverzameling van Rock Band, met meer dan 200 nummers die je tegen betaling kunt downloaden, was al beschikbaar in Noord-Amerika en is in Europa nu ook beschikbaar voor het videospel en het entertainmentsystem van de Xbox 360(TM) en het PLAYSTATION 3-system. Er komen wekelijks nieuwe downloads uit voor Rock Band, die zijn gelijktijdig beschikbaar in de VS en Europa. Een volledige lijst van de nummers die momenteel beschikbaar zijn voor Rock Band is te vinden op http://www.rockband.com/dlc.

Rock Band is sinds de Noord-Amerikaanse release in 2007 bekroond met meer dan 40 prijzen waaronder de Game Critics Award: Best of Show E3 2007 en met drie prijzen op de 11e Interactive Achievement Awards waaronder die voor 'Buitengewoon vernieuwend spel', 'Familiespel van het jaar', en 'Buitengewone prestatie voor de soundtrack'.

Rock Band heeft de PEGI-leeftijdsclassificatie 12+ gekregen.

Ga voor meer informatie over Rock Band en Harmonix Music Systems naar www.rockband.com en www.harmonixmusic.com.

Ontwikkeld door Harmonix, MTV Games is de uitgever van Rock Band. EA is de exclusieve distributiepartner voor Rock Band.

Over MTV Networks

MTV Networks, een onderdeel van Viacom (NYSE: VIA, VIA.B), is een van 's werelds vooraanstaande makers van programma's en mediamateriaal voor alle media-platforms. MTV Networks, met wereldwijd ruim 150 kanalen is eigenaar en uitvoerende van de volgende tv-programmadiensten: MTV: MUSIC TELEVISION, MTV2, VH1, mtvU, NICKELODEON, NICK at NITE, COMEDY CENTRAL, TV LAND, SPIKE TV, CMT, NOGGIN/THE N, VH1 CLASSIC, MTVN INTERNATIONAL en THE DIGITAL SUITE FROM MTV NETWORKS, een pakket van 13 digitale diensten, al deze netwerken zijn handelsmerken van MTV Networks. MTV Networks maakt contact met zijn publiek via de degelijke klantproducten en de ruim 300 interactieve eigendommen wereldwijd, waaronder online, breedband, draadloze en interactieve televisiediensten en heeft ook licentieovereenkomsten, joint ventures, en belangenafspraken waarbij alle programmadiensten wereldwijd te bekijken zijn.

Over MTV Games
MTV Games is gericht op het maken, marketen en publiceren van kwalitatief hoogstaande en innovatieve interactieve producten die van belang zijn voor het publiek van MTV en die de kernwaarden van het merk MTV Networks aanvullen.

Over Harmonix Music Systems, Inc Harmonix Music Systems, Inc., gevestigd in Cambridge, MA, en opgericht in 1995, is de belangrijkste ontwikkelaar van muziekgerichte videospelen. Harmonix is opgericht door Alex Rigopulos en Eran Egozy, voor het ontwikkelen van nieuwe manieren waarop niet-musici de unieke vreugde kunnen ervaren die uit musiceren voortkomt en ze zijn pioniers op het gebied van muziek- en ritmespelen in de VS. Bezoek