Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 8 SEPTEMBER 2008

MBO'ERS VAN 16 EN 17 OPNIEUW GEPASSEERD

JOB en haar achterban van een half miljoen MBO'ers zijn geschokt over het nieuws dat er een OV-kaart komt voor afgestudeerde studenten.

Het blijkt dat er na vele acties van JOB toch geld is voor een OV-kaart, alleen niet voor studerende 16 en 17 jarige MBO'ers.

Het afgelopen jaar heeft JOB samen met bijna alle politieke jongerenorganisaties zichtbaar actie gevoerd. Meer dan 18.000 handtekeningen zijn overhandigd aan de Tweede Kamer.

De MBO Raad, de brancheorganisatie van alle MBO instellingen, heeft de actie ook gesteund en ondertekend. Ondanks deze acties en brede maatschappelijke en politieke steun is het tot op heden onduidelijk of de kaart er ooit zal gaan komen.

De regering geeft te kennen nog steeds geen geld te kunnen vrijmaken. Zo doet zij een half miljoen MBO-studenten geloven.

Waarom zij wel en wij niet?

Wel geld investeren in afgestudeerde studenten en niet in studerende 16 en 17 jarige MBO'ers?

'Het is absurd dat (V)MBO'ers die nog met hun studie moeten beginnen worden beperkt in de keuze voor de voor hen meest geschikte MBO opleiding', aldus Jouke de Jong, voorzitter van JOB. 'JOB laat zich nu niet meer afschepen met het argument, dat er geen geld zou zijn voor een OV-kaart voor minderjarige MBO'ers. JOB gaat door tot het doel bereikt is: alle MBO'ers van 16 en 17 jaar een OV-jaarkaart'.

Noot aan de redactie,