Cargill


News Release Right

Datum: 8 september, 2008

Contact: Jan Van Heuverswyn, +32 (0) 2 761 66 31

Cargill Vice-voorzitter F. Guillaume Bastiaens met pensioen

MINNEAPOLIS - Cargill maakte vandaag bekend dat Guillaume Bastiaens, vice-voorzitter van Cargill en lid van Cargill's Raad van Bestuur, op
1 september 2008 na 41jaar dienst met pensioen gegaan is.

"Guillaume Bastiaens had een belangrijke zeggingskracht op het vlak van innovatie en was een drijvende kracht van Cargill's wereldwijde expansie in de verwerking van oliezaden, voedingsingrediënten en meststoffen, " zei Greg Page, voorzitter en ceo van Cargill. "Bijkomend heeft hij zich expliciet ingezet voor de cultuur van veiligheid op het werk en operational excellence in Cargill locaties van alle afdelingen over de hele wereld."

Bastiaens, 65, begon zijn carrière bij Cargill in 1967 als raffinaderijverantwoordelijke in Amsterdam. Na verschillende leidinggevende posities in diverse Europese Cargill locaties werd hij in Minneapolis vice-president processing, verantwoordelijk voor de operationele en engineering activiteiten van alle binnenlandse en internationale verwerkingsinstallaties.

Bastiaens werd verkozen tot corporate vice-president van Cargill in 1986, verantwoordelijk voor plant operations en technische ontwikkeling. Hij werd later benoemd tot chief technology officer, voorzitter van de industriële sector, en uiteindelijk president voor de voedingssector. Hij werd verkozen tot executive vice president en lid van de Raad van Bestuur in 1995, en benoemd tot vice-voorzitter in 1998.

Bastiaens, die van Belgische afkomst is, maakt nog deel uit van de raad van de Donaldson Company en van The Mosaic Company. Hij is ook lid van de beheersraad van SIFE (Students in Free Enterprise), een vereniging zonder winstoogmerk.

Cargill is een internationale leverancier van voedings-, landbouw- en risicobeheerproducten en -diensten. Met ruim 160.000 medewerkers in 67 landen gebruiken wij onze kennis en ervaring om samen met onze klanten hun succes te verzekeren.

© 2008 Cargill, Incorporated. All Rights Reserved.