ABVAKABO FNV

Help! De school verzuipt

Elke school heeft een administratieve kracht en een conciërge nodig, om de school goed te laten draaien. Helaas zijn die er vaak niet en wordt hun werk gedaan door de schoolleider of de leerkrachten. Met als gevolg dat veel scholen verzuipen in het werk. De belangenorganisaties in het onderwijs, waaronder ABVAKABO FNV verzamelen handtekeningen om de eis `elke school extra ondersteuning' kracht bij te zetten. Deze handtekeningen worden op 9 september, dus nog voor Prinsjesdag, aangeboden aan de Tweede Kamer.

De school verzuipt in haar taken

Een school moet leerlingen goed onderwijs bieden. Maar om een school goed te laten functioneren is meer nodig dan lesgeven alleen: de nieuwsbrief maken en kopiëren, de administratie doen, de deur openen voor kinderen die te laat zijn, de post sorteren, de koffie zetten, de afwas doen, et cetera, et cetera. Dit en nog veel meer is ontzettend belangrijk om de school goed te laten draaien. Hiervoor heeft de school een administratieve kracht en een conciërge nodig. Helaas zijn die er vaak niet en wordt dit werk op veel scholen gedaan door de schoolleider of de leerkrachten. Het gevolg is dat veel scholen verzuipen in het werk.

Recht op ondersteuning

ABVAKABO FNV vindt dat iedere school recht heeft op een administratieve kracht en een conciërge. Dan kunnen leerkrachten en schoolleiders zich volledig inzetten voor het beste onderwijs. Dit is in het belang van de school en van de kinderen. Iedereen weet dat. Ook de heren en dames politici. Maar zolang zij er geen geld voor vrijmaken, blijft het bij mooie woorden.

Actie... zet uw handtekening!

Vakbonden hebben wel vaker geroepen dat scholen geld voor extra ondersteuners nodig hebben. De eis om elke school geld te geven voor extra ondersteuning wordt met een handtekeningenactie opnieuw onder de aandacht van de politiek gebracht. De belangenorganisaties van het onderwijs AOb, ABVAKABO FNV, AVS, CMHF, CNVOnderwijs en CNVS vragen leerkrachten, onderwijsondersteuners, schoolleiders en ouders deze eis te ondersteunen. De handtekeningen worden geteld en op 9 september aangeboden aan de Tweede Kamer.

Wat kunt u doen?

Ga naar http://www.helpdeschoolverzuipt.nl en teken de petitie online. U kunt uw handtekening ook op een handtekeningenlijst zetten, als die er is op uw school. En roep uw collega (ouder, leerkracht, schoolleider) op hetzelfde te doen.