Gemeente Soest

Informatieavond Masterplan Soesterberg

Datum: 29/08/2008

Op dinsdag 9 september presenteert de gemeente Soest de eerste opzet voor het Masterplan Soesterberg. Dat gebeurt in het Officierscasino aan de Kampweg in Soesterberg. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, de koffie staat vanaf 19.00 uur klaar.

Bureau Riek Bakker presenteert op deze avond de hoofdlijnen van het Masterplan, zoals burgemeester en wethouders dat nu voor ogen hebben. Daarna kunnen de bezoekers terecht bij informatiestands, waar ze antwoord kunnen krijgen op hun vragen.

De informatieavond is vooral bedoeld om te luisteren. Op maandag 15 en dinsdag 23 september kunnen Soesterbergers meepraten over de verdere invulling van het plan.

Masterplan in het kort

Het Masterplan Soesterberg brengt op hoofdlijnen samenhang aan tussen bestaande en nieuwe initiatieven en projecten in het dorp Soesterberg. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar bereikbaarheid (verkeer), bebouwing, groen, recreatie en welzijn.

Het plan versterkt bestaande ontwikkelingen en maakt nieuwe mogelijk. Hoe ziet Soesterberg er over twintig jaar uit, dat is in het kort waar het om draait. Als het aan Soest ligt, is Soesterberg dan een dorp waar de mensen prettig wonen en werken in een groene omgeving, met goede winkels en voorzieningen.

Het Masterplan Soesterberg wordt gemaakt in nauwe samenhang met het Ruimtelijk Plan voor de vliegbasis. De plannen moeten naadloos in elkaar passen, zodat één compleet toekomstbeeld voor Soesterberg ontstaat. Het Ruimtelijk Plan richt zich op het gebied waar nu nog de vliegbasis is gevestigd, het Masterplan gaat over het dorp Soesterberg zelf.

Thema-avonden

De informatieavond op 9 september vormt de basis voor twee thema-avonden. Op 15 september vindt de eerste thema-avond plaats. Belangstellenden kunnen dan meepraten over de thema's Wonen en Leven/welzijn/recreatie.

Wat heeft Soesterberg nodig, welke kansen zijn er, waarvoor moet een oplossing gevonden worden? De tweede thema-avond is gewijd aan Werken en Verkeer.

Wie geen kans ziet om de informatieavond te bezoeken, of de informatie nog eens wil bekijken, kan vanaf 9 september terecht op www.soest.nl/masterplan. Daar is ook een reactieformulier te vinden.

.