Gemeente Steenbergen

Eerste wedstrijd op kunstgrasveld van nieuwe sportpark in Dinteloord

Na een jarenlange voorbereidingstijd is in mei gestart met de aanleg van het nieuwe sportpark in Dinteloord. Het complex bestaat uit twee wedstrijdvelden voor RK voetbalvereniging Divo en VV Dinteloord en voor beide verenigingen een kunstgrasveld en een oefenhoek. Het eerste officiële moment is dinsdag 9 september 2008 bij de eerste wedstrijd op het kunstgrasveld, waaraan een officieel tintje wordt gegeven. De verenigingen en de gemeente rekenen op veel publiek.

Planning
De werkzaamheden zijn naar tevredenheid verlopen. De afgelopen weken heeft het slechte weer invloed gehad op de planning, maar met de nodige improvisatie van Divo, de gemeente en de aannemer heeft Divo toch kunnen starten met hun trainingsprogramma. Inmiddels hebben de dames hun eerste bekerwedstrijd op het hoofdveld gespeeld. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het kunstgrasveld voor VV Dinteloord en de infrastructuur van het sportpark. Verder worden ter verfraaiing van het park nog extra bomen geplant.

Kantine- Kleedgebouw VV Dinteloord
Ook de bouw van de kantine en het kleedgebouw voor VV Dinteloord is gestart. Inmiddels zijn de palen zijn geheid en is de begane grondvloer gelegd.
De aannemer, de onderaannemers, de gemeente en VV Dinteloord beoordelen samen hoe de kantine het beste kan worden gebouwd. VV Dinteloord voert een groot aantal werkzaamheden in eigenbeheer uit. Het bouwcomité van VV Dinteloord heeft de afgelopen maanden veel werk verzet. Vrijwilligers en sponsoren hebben belangeloos een bijdrage geleverd.

Kunstgrasveld
Het eerste kunstgrasveld inmiddels gereed. Een bijzonder moment voor de gemeente Steenbergen, omdat dit het eerste kunstgrasveld binnen de gemeentegrenzen is.
De afgelopen jaren heeft de aanleg van kunstgrasvelden in Nederland een hoge vlucht genomen. De kwaliteit van dergelijke velden is steeds beter geworden en benadert de positieve eigenschappen van een natuurveld. Praktische voordelen zijn onmiskenbaar, een altijd egaal veld zonder modderpoelen of kaal gespeelde gebieden en zomer en winter bespeelbaar. De weersomstandigheden hebben nauwelijks invloed op de staat van het veld, waardoor er nauwelijks afgelastingen voorkomen.

Kunstgrasvelden kunnen onbeperkt worden bespeeld zonder dat dit ten koste gaat van de onderhoudstaat. In verhouding tot een natuurveld kan een kunstgrasveld vaker gebruikt worden voor zowel trainingen als wedstrijden.

Het historische feit van het eerste kunstgrasveld binnen de gemeente Steenbergen wil de gemeente niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op 9 september vindt daarom de officiële ingebruikname plaats. Om 19.00 uur staan RK voetbalvereniging Divo, VV Dinteloord en de gemeente stil bij dit heugelijke feit. Om 19.30 uur spelen de 1e elftallen van VV Dinteloord en RKVV Divo tegen elkaar. Het publiek is vanaf 18.45 uur van harte welkom op het sportpark aan de Steenbergseweg.

Programma:
18:45 - 19:00 ontvangst op sportpark;
19:00 - 19:30 toespraken wethouder Cors Zijlmans, voorzitter Divo Wil Houtepen en voorzitter VV Dinteloord Jan Kats;
19:30 uur Voetbalwedstrijd;
Afsluiting in kantine Divo.