Gemeente Heemskerk


dinsdag, 02 september 2008

Eerste bewonersbijeenkomst Broekpolder

Op 9 september vindt de eerste bewonersbijeenkomst plaats in het kader van het buurtgericht werken in Broekpolder. Bewoners krijgen de resultaten gepresenteerd van de enquête onder alle buurtbewoners. Doel van de bijeenkomst is het samenstellen van bewonerswerkgroepen die werken aan verbetervoorstellen voor verschillende onderwerpen, zoals verkeer, groenvoorziening, speelvoorzieningen en communicatie.

Vóór de zomervakantie hebben alle Heemskerkse bewoners van Broekpolder een vragenlijst ontvangen en een oproep ideeën en suggesties in te brengen ter verbetering van de wijk. Ook zijn mensen opgeroepen zich aan te melden als zij actief een rol willen spelen in het buurtgericht werken. Die oproep heeft gehoor gehad! Ongeveer 125 mensen hebben laten weten samen te willen werken aan de leefbaarheid in de buurt. Al die mensen zijn uitgenodigd om op dinsdagavond 9 september naar de Cirkel te komen. Daar worden de uitkomsten van de enquête bekendgemaakt en besproken. Vervolgens stellen de bewoners met elkaar vast welke onderwerpen als eerste aandacht nodig hebben en welke activiteiten op korte termijn kunnen worden ondernomen. Tijdens de bijeenkomst is er ook ruimte voor nadere kennismaking met opbouwwerker, buurtmeester en buurtcoördinator.

Buurtactieprogramma
Wethouder mevrouw Van 't Veer-Kamminga geeft tijdens de bijeenkomst het officiële startschot van het buurtgericht werken in Broekpolder. Vervolgens loodst een gespreksleider de aanwezigen door het programma van de avond heen. Naast het samenstellen van een top vijf van verbeterpunten worden ook afspraken gemaakt om in samenwerking met bewoners, gemeente en andere betrokken organisaties te komen tot uitgewerkte verbetervoorstellen. In november zal dit buurtactieprogramma aan de bewoners van Broekpolder worden gepresenteerd.

---