Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Basisschoolleerlingen gaan strijd aan op Schoolsport Olympiade

persbericht 050, 2008

De gemeente Hoogezand-Sappemeer organiseert op dinsdag 9 september aanstaande de Schoolsport Olympiade; een sportieve strijd tussen de leerlingen van de bovenbouw van alle basisscholen uit de gemeente. In totaal doen bijna 1600 kinderen mee van 19 basisscholen. De Schoolsport Olympiade vindt plaats op en rondom de sportvelden van de Kalkwijck. Om 9.25 uur ontsteekt trampolinespringster Mirjam Steinebach het vuur en is het evenement officieel geopend.

De Schoolsport Olympiade is een uniek evenement waar de samenwerking tussen de scholen, de gemeente en een groot aantal sportverenigingen centraal staat. De Schoolsport Olympiade wordt traditiegetrouw vooraf gegaan door een fakkelloop. Op 14 augustus was de start van deze estafette met de vlam, waarbij OBS 't Heidemeer de loop heeft afgetrapt. Tot de start van het evenement op 9 september brengen verschillende groepen leerlingen de fakkel langs de deelnemende scholen. De school voor Speciaal Basisonderwijs de Zwaaikom heeft de eer de fakkel naar de openingsceremonie op het sportveld te brengen voor de officiële opening van de Schoolsport Olympiade.

Tijdens de Schoolsport Olympiade staan verschillende Olympische sporten op het programma, waaronder handbal, voetbal, zwemmen, tennis, tafeltennis, korfbal, hockey, judo, badminton, wielrennen. De verschillende onderdelen worden onder andere begeleid door studenten van de sportopleiding van het Alfa-College en leerlingen van Aletta Jacobs College en de Rehoboth. Om 15.35 uur wordt bekend welk team de wisselbeker in ontvangst mag nemen en dus het evenement heeft gewonnen.

De scholen zijn opgedeeld in verschillende landen en de kinderen doen in groepjes of individueel mee aan de verschillende aangeboden sporten. Het is voor de kinderen een dagvullend programma waarvan zowel kennismaking met de sport als een wedstrijd onderdelen zijn. En hoewel winnen natuurlijk leuk is, geldt, net als bij de echte Olympische Spelen, dat meedoen belangrijker is!