Gemeente Lisse

Inloopavond revitalisering van Meer en Duin

Op dinsdag 9 september wordt er voor belangstellenden een inloopavond georganiseerd over de revitalisering van Meer en Duin. Voor informatie over dit project kunt u tussen 19.00 - 20.30 uur het gemeentehuis binnenlopen.

Op deze avond kunt u het voorontwerp nader bekijken en zich door diverse personen verder laten informeren over het plan. Tevens kunt u uw opmerkingen op deze avond of tijdens de inspraakperiode kenbaar maken.

Voorlopig Ontwerp Meer en Duin

Bedrijventerrein Meer en Duin krijgt in 2009 een opknapbeurt. De openbare buitenruimte wordt aangepakt. Met een nieuwe en overzichtelijke uitstraling is Meer en Duin weer klaar voor de toekomst.

Meer en Duin krijgt vanaf de Heereweg tot aan de Ringdijk een fietsverbinding met aan weerszijden van de weg een aanliggend fietspad. Later sluit een nog te realiseren fietspad op de Ringdijk aan op de Sportlaan. Binnen het ontwerp is ruimte gecreëerd voor meer groen en een wandelpad. Met oversteken verbetert de verkeersveiligheid voor de fietsers en voetgangers. Alle wegen in Meer en Duin worden vernieuwd. Door het gebruik van verschillende kleuren in de weg wordt de scheiding tussen rijbaan, fietspad en inritten verduidelijkt. Nieuwe bebording moet de bewegwijzering naar de bedrijven op Meer en Duin verbeteren.

De parkmanager, beheerder van Meer en Duin, gaat bekijken wat de mogelijkheden zijn om het beheer en onderhoud van de openbare ruimte kwalitatief op een hoger niveau te brengen en te houden.

Inspraakperiode

Het voorontwerp ligt in de periode van 26 augustus t/m 16 september 2008 voor belanghebbenden ter inzage. U kunt het plan inzien tijdens deze periode op werkdagen van 08.30 uur tot 12.30 uur bij afdeling Inrichting en Beheer Openbare Ruimte in het gemeentehuis. U kunt gedurende deze periode uw reactie op het voorontwerp kenbaar maken.

Vervolg inspraakprocedure

Het college van Burgemeester en Wethouders zal vervolgens de ingekomen reacties bij het opstellen van het definitieve ontwerp betrekken. Vervolgens wordt het definitieve ontwerp door B&W vastgesteld en aan de gemeenteraad ter instemming voorgelegd. Tijdens deze openbare raadsvergadering kunt u als toehoorder gebruik maken van het spreekrecht. De raadsvergadering wordt in De Lisser gepubliceerd.

Laatst gewijzigd op: 26-8-2008 18:05