Aanpak laaggeletterdheid op een hoger plan

09/09/2008 09:48

Stichting Lezen & Schrijven

Persconferentie H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden en Frits van Oostrom

Den Haag, 9 september 2008

Geachte redactie,

Wat hebben toonaangevende Nederlanders als o.a Peter Bakker, Wendy van Dijk, Ed Nijpels, André Rieu, Naema Tahir met elkaar gemeen? Het antwoord op deze vraag staat centraal tijdens de persconferentie van Stichting Lezen & Schrijven op woensdag 10 september 2008 van 10.30 tot 11.30 uur in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden (in haar rol als voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven) en Frits van Oostrom (schrijver, wetenschapper) presenteren tijdens deze persconferentie, in het hart van de Week van de Alfabetisering, een verbrede en vernieuwende aanpak van laaggeletterdheid in Nederland; een aanpak waarin de vele maatschappelijke raakvlakken van het thema zichtbaar wordt. Ook zal er een toelichting worden geven op de toekomst van Stichting Lezen & Schrijven.

Stichting Lezen & Schrijven

Stichting Lezen & Schrijven is in 2004 opgericht om als aanjager laaggeletterdheid in Nederland te helpen voorkomen en te verminderen. De stichting brengt publieke en private organisaties bijeen, van bedrijven tot gemeenten, van consultatiebureaus tot scholen. De stichting helpt deze partijen om de aanpak van laaggeletterdheid in de dagelijkse praktijk van deze organisaties te verankeren.

De stichting werkt vanuit de visie dat taal, lezen en schrijven naar het hart van de samenleving gaat: het raakt individuen en organisaties in onder andere het onderwijs, de gezondheidszorg, de financiële sector, de economische sector. Dit maakt het structureel oplossen van laaggeletterdheid dan ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Het thema laaggeletterdheid begint een permanente plaats op de maatschappelijke agenda in te nemen. Het is urgenter dan ooit om deze aandacht vast te houden en de aanpak van laaggeletterdheid daadwerkelijk te verankeren in de samenleving. De vernieuwde impuls aan de aanpak van laaggeletterdheid speelt in op deze noodzaak.





http://www.weekvandealfabetisering.nl/