Datum: 9 september 2008

Noordwijkerhout Verkeersongeval Maandag 8 september even voor 21.00 uur vond op de Duinschooten ter hoogte van de camping een aanrijding plaats tussen twee auto's. Een 25 jarige automobilist uit Landgraaf reed vanaf een uitrit de Duinschooten op, maar liet daarbij een van links komende automobilist uit Noordwijkerhout niet voorgaan. De 25 jarige vriendin van de Noordwijkerhouter werd met pijn in de rug en nek overgebracht naar het LUMC. De bestuurders bleven ongedeerd.

Leiden Aanhoudingen voor diefstal en heling fietsen De politie heeft maandag 8 september een jongen en een man aangehouden voor diefstal en heling van fietsen. De man, een 34 jarige Leidenaar, zit nog voor het onderzoek vast. De 14 jarige jongen uit Leiden is weer op vrije voeten gesteld. Rond 16.30 uur spraken agenten de jongen op de Lage Rijndijk aan. Hij was in het bezit van een Giant damesfiets waarvan de sticker en serienummer waren verwijderd. De fiets was dan ook op 30 juli in de Sionssteeg gestolen. Rond 19.30 uur werd aan de Jan Vossensteeg een Batavus damesfiets gestolen door de man. Dit werd gezien door een getuige die de politie belde. Aan de hand van het signalement wist de politie om wie het zou kunnen gaan en waar die zich mogelijk zou ophouden. Op de Garenmarkt trof de politie hem aan. Hij zit nog vast.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Leiden Aanrijding Rijksweg A4 zorgt voor lange files Een aanrijding tussen vijf auto's op de Rijksweg A4, rijbaan richting Amsterdam, heeft dinsdagmorgen 9 september voor lange files gezorgd op die Rijksweg en omliggende lokale wegen. Bij de aanrijding vielen geen gewonden. De aanrijding gebeurde rond 07.30 uur toen een automobilist te laat reageerde op een voor hem opdoemende file. Als reactie gooide hij zijn stuur om maar kwam daardoor gedeeltelijk onder een vrachtauto terecht die hem enkele meters meesleurde. Drie andere auto's werden daardoor ook geraakt. De materiële schade was groot en het verkeer was slechts mondjesmaat nog mogelijk over één rijstrook. Daardoor ontstonden lange files. De weg kon pas vrijgegeven worden na het verkeerstechnisch onderzoek door de politie en het wegslepen van de voertuigen en het schoonmaken van het wegdek. Rond 08.30 uur werd de weg weer vrijgegeven en kreeg het verkeer weer zijn normale loop.

Gouda Tas uit fietstas gestolen De tas van een 61 jarige Goudse is maandag 8 september om 16.40 uur gestolen uit haar fietstas. De vrouw fietste over de Wethouder Ventweg bij het gemaal toen ze personen achter zich hoorde. De Goudse ging aan de kant zodat zij kon worden gepasseerd. Toen dat niet gebeurde keek de Goudse om en zag twee jongens op één fiets naast haar rijden. De Goudse zag dat de bijrijder haar fietstas had geopend en haar handtas wegnam. De Goudse begon te roepen en te schreeuwen en zag dat haar tas werd weggegooid. De Goudse mist haar portemonnee met onder andere haar bankpasjes. Met een aantal buurtbewoners is de Goudse achter de jongens aangegaan. Deze zijn er lopend vandoor gegaan en hebben de fiets achtergelaten. Een van de jongens liep richting de Dijkgraafslag richting de sloot en de ander is via een carport weggekomen. De politie doet onderzoek naar de diefstal.

----------------------------------- einde berichten ---------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --