Gemeente Bolsward


Nieuws
09-09-08

Het openbaar vervoer in Bolsward opnieuw onder de loep!

busverkeer door de binnenstad.jpg
Sinds twee jaar is het openbaar vervoer in Zuidwest Friesland in handen van Connexxion. Het huidige busstation is eigendom van Arriva. Arriva heeft aangegeven het huidige terrein van het busstation te willen bebouwen. Nu een nieuwe locatie voor het busstation moet worden gezocht grijpt de gemeente Bolsward dit moment aan om zich breder te oriënteren en ook te kijken of de overlast van het busverkeer door de stad verminderd kan worden.

Al jaren is het busstation van Bolsward gevestigd aan de Snekerstraat. Een busstation midden in het centrum van Bolsward dat ervoor zorgt dat Bolsward goed bereikbaar is met de bus vanuit omliggende steden en dorpen. Optimale bereikbaarheid van Bolsward met het openbaar vervoer is voor veel mensen dan ook essentieel.

De gemeenteraad heeft daartoe op 24 januari 2006 een stedenbouwkundig programma van eisen opgesteld. Nu een nieuwe locatie voor het busstation moet worden gezocht grijpt de gemeente Bolsward dit moment aan om zich breder te oriënteren en ook te kijken of de overlast van het busverkeer door de stad verminderd kan worden. Uiteraard wel met behoud van de kwaliteit van het openbaar vervoer van en naar Bolsward. Met andere woorden: het centrum van Bolsward moet goed bereikbaar blijven.

Maar voordat we overgaan tot het opstellen van een plan voor de afwikkeling van het openbaar vervoer in Bolsward willen we graag in gesprek met de inwoners van Bolsward, ondernemers in Bolsward en reizigers met het openbaar vervoer. Ook willen we het gesprek aangaan met verschillende betrokken organisaties, zoals de miljeuwurkgroep en de WMO-adviesraad.

Door in discussie te gaan met de betrokkenen bieden we ze de gelegenheid om ideeën aan te dragen en met voorstellen te komen voor een optimale afwikkeling van het openbaar vervoer. Op deze manier horen we wat er leeft, welke knelpunten er zijn en wat de wensen van gebruikers zijn.

Informatieavond

Voordat we in discussie gaan over de afwikkeling van het openbaar in Bolsward willen we u tijdens een informatieavond op de hoogte brengen van de huidige situatie. Ook gelden er een aantal doelstellingen, randvoorwaarden en afspraken met onder andere Connexxion. Al deze voorwaarden en afspraken zullen wij presenteren tijdens een informatieavond, waarvoor wij u binnenkort zullen uitnodigen.

Na de informatieavond willen we een klankbordgroep instellen. Samen met deze mensen gaan we de plannen verder uitwerken. Uiteindelijk doen zij een voorstel voor de afwikkeling van het openbaar vervoer in Bolsward. Het is de bedoeling dat deze klankbordgroep bestaat uit een afvaardiging van de betrokken partijen, zodat zowel de inwoners, ondernemers als gebruikers van het openbaar vervoer worden gehoord.

De gemeenteraad wordt verzocht op 16 september de randvoorwaarden vast te stellen, die als uitgangspunten dienen bij het vinden van de oplossing.

feed