Gemeente Oldenzaal


Oldenzaal krijgt Keurmerk Veilig Ondernemen

gepubliceerd op : 9-9-2008

Het winkelgebied Oldenzaal Centrum heeft maandag 8 september 2008 het Keurmerk Veilig Ondernemen certificaat gekregen.

Tijdens dezelfde bijeenkomst werd ook het convenant ondertekend, op basis waarvan de winkeliers samenwerken met de gemeente, politie, brandweer, Hoofdbedrijfschap Detailhandel en het Regionaal Platform Criminali-teitsbeheersing Twente.

Certificering
Op maandag 16 juni 2008 heeft Kiwa N.V. het winkelgebied Oldenzaal Centrum onder de loep genomen en langs de meetlat van het Landelijk Keurmerk Veilig Ondernemen gelegd. Het Kiwa heeft besloten dat het project zoals dat tot nu toe is uitgevoerd voldoet aan de normen en dus gecertificeerd kon worden. Op 8 september 2008 is het 1e ster certificaat aan de ondertekenaars van het convenant overhandigd.

Convenant
De gezamenlijke inspanningen moeten leiden tot het verhogen en waarborgen van de veiligheid, leefbaarheid en economische structuur in het winkelgebied Oldenzaal Centrum over een langere periode. Als één van de maatregelen worden ongewenste klanten de toegang tot alle winkels in het winkelgebied ontzegd. Andere steden in Twente kennen dit verbod ook al. De juridische basis voor de uitvoering van deze maatregel ligt in het convenant "Keurmerk Veilig Ondernemen". Binnen het kader dat het keurmerk stelt, kunnen de samenwerkingspartners, zoals winkeliers, gemeente en politie hun eigen bijdrage leveren aan een veiliger en leuker winkelgebied.

Keurmerk Veilig Ondernemen
In heel Nederland worden momenteel winkelcentra veiliger gemaakt met behulp van de KVO-methode. De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe.

Bestuurder Kaptein van het Hoofdbedrijfsschap Detailhandel (links) overhandigde brandweercommandant Lammerink, MKB-voorzitter Vogelzang , Burgemeester Backhuijs en politiechef Westerveld het certificaat Veilig Ondernemen.