Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 09-09-2008

Bestuurder aangehouden na negeren stopteken

MEPPEL - In de nacht van maandag op dinsdag is een 18-jarige jongen uit Meppel aangehouden. Deze bestuurder van een personenauto kreeg op de Markstraat een stopteken van agenten, welke hij negeerde. Ook na meerdere stoptekens bleef de jongeman doorrijden. Uiteindelijk is de verdachte aangehouden op de Grote Oever. Tijdens het verhoor bleek dat hij niet beschikte over een rijbewijs en dat zijn voertuig niet verzekerd is. Hij kreeg hier proces-verbaal voor en voor het feit dat hij een stopteken van de politie negeerde. (BPS 08-169250)

Politie rolt hennepkwekerij op

EMMEN- De politie heeft maandagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Zuidlaarderbrink. In totaal zijn 193 planten inbeslaggenomen. Er werd illegaal stroom afgetapt. Een 52-jarige man uit Emmen zou de eigenaar van de kwekerij zijn. De politie gaat verder met het onderzoek. (BPS 08-151439)

Alcomobilist zonder rijbewijs aangehouden

EMMEN Maandagnacht reed een 53-jarige man uit Erica met zijn auto over de Hondsrugweg. Bij controle roken agenten een alcohollucht, waarop een blaastest volgde. Die kwam uiteindelijk uit op ruim 1 promille. Het rijbewijs van de man was al in 2003 ongeldig verklaard. Hij kreeg een dagvaarding mee en mag zich op 17 november verantwoorden bij de politierechter. (08-169234)

Snelle brommers gecontroleerd

EMMEN Maandag heeft de politie bromfietsers gecontroleerd op meerdere plekken. Een 17-jarige jongen uit Borger reed op een bromfiets met een constructiesnelheid van 90 kilometer per uur. De brommer van een 16-jarige jongen uit Zwartemeer bracht 71 op de klok. Beide kregen een bekeuring. Het kenteken is ingevorderd en binnen vier weken moeten ze de bromfiets opnieuw ter controle aanbieden. Als dan blijkt dat het vermogen is teruggebracht binnen de wettelijke normen, krijgen ze hun kentekenbewijs weer terug.

Nachtelijke lawaaischopper aangehouden

ASSEN Maandagnacht heeft de politie een 53-jarige man uit Assen aangehouden. Hij was door familie de woning uitgezet wegens overlast. Die overlast zette hij voort op staat. Schreeuwend en vloekend trok hij door nachtelijk Assen. Na een zestal meldingen van wakker geschrokken bewoners van Klenckestraat en Overcingellaan heeft de politie de man aangehouden wegens nachtrumoer. (08-169244)

Bekeuringen bij verkeerscontrole

HAVELTE Bij een verkeerscontrole op de N371 bij wegwerkzaamheden heeft de politie veertien bekeuringen uitgedeeld. De meeste overtreders (acht) reden in verboden richting. Drie bestuurders reden door rood licht en drie zaten te bellen achter het stuur. (08-169153)

Politie onderzoekt inbraken in schuurtjes

ASSEN - Maandagmorgen ontdekten vijf mensen dat hun schuur was opengebroken. Aan het Lodewijk Napoleonplein verdween een fiets uit een schuur. Hetzelfde gebeurde aan de Van Heuven Goedhartlaan. Aan de Eykmanstraat zijn twee schuurtjes opengebroken en eentje aan de Dunantstraat, maar hier is niets gestolen. De politie onderzoekt deze inbraken.

Politie houdt fietsendief aan

HOOGEVEEN Maandag heeft de politie een 13-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden die op een gestolen fiets reed. Dat kwam aan het licht toen agenten hem zagen fietsen. Bij het onderzoek bleek dat hij nog een fiets had gestolen. De fietsen zijn weer terug naar de eigenaar en tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-169041)

Winkeldief aangehouden

MEPPEL Maandagmorgen werd een 16-jarig meisje uit Koekange betrapt in een supermarkt aan Het Vledder bij de diefstal van een zakje croissantjes. (08-168949)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.