Commissaris van de Koningin Michel Jager krijgt hoge Russische onderscheiding

Commissaris van de Koningin in Flevoland, Michel Jager heeft gisteren een hoge Russische onderscheiding gekregen. Hij ontving de onderscheiding namens de heer Boris Gromov, de gouverneur van de Moskou oblast. De heer Valery Gavrilov, hoofd van de Russische regio Dmitrov, heeft de onderscheiding uitgereikt.

De provincie Flevoland onderhoudt al bijna twintig jaar een vriendschapsrelatie met deze Russische regio. Door kennisuitwisseling op allerlei gebied leveren diverse instellingen, bedrijven en overheden een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van deze regio. De provincie heeft hierin altijd een trekkersrol gehad. De Commissaris is regelmatig in Dmitrov geweest om zich op de hoogte te stellen van de voortgang van de diverse projecten die daar lopen.

De heer Jager ontving naast de bijbehorende onderscheidingstekens een oorkonde. Deze onderscheiding werd hem verleend: "voor zijn inspanningen al die jaren, de verleende diensten en het versterken van de samenwerking tussen het district Dmitrov en de provincie Flevoland in het Koninkrijk der Nederlanden"

Michel Jager neemt per 1 oktober afscheid als Commissaris van de Koningin in Flevoland. De Russische gouverneur wilde zijn laatste bezoek aangrijpen om hem te bedanken voor alles wat hij namens de provincie voor Dmitrov heeft gedaan.