Bredeschool.nl

Handreiking beheer en exploitatie brede school gepresenteerd

dinsdag 09 september 2008

Dagarrangementen en Combinatiefuncties Amsterdam presenteerde 3 september een notitie met advies over optimaal beheer en exploitatie van multifunctionele accommodaties.

De multifunctionele accommodatie staat hoog op de agenda van brede scholen in Nederland. Uiteraard levert het veel voordeel op om samen te werken onder een dak, maar het kan in de praktijk ook voor knelpunten zorgen die afbreuk doen aan het concept of leiden tot financiële tekorten. De themagroep Huisvesting en Beheer brede scholen van Dagarrangementen en Combinatiefuncties Amsterdam concludeert in het rapport 'Beheer en Exploitatie van Amsterdamse Brede scholen in multifunctionele accommodaties' dat veel problemen te voorkomen zijn als ze tijdig in beeld worden gebracht.

In de handreiking zijn drie Amsterdamse scholen in beeld gebracht. Waarbij de focus is gericht op de wijze waarop beheer en exploitatie zijn georganiseerd en met als doel leren van de dagelijkse praktijk. Het leverde 14 zeer bruikbare aanbevelingen en een checklist op. U kunt de notitie in papieren vorm aanvragen bij
h.groothaar(at)dencamsterdam.nl of hier downloaden.