Gemeente Aalten


Gemeenten ondertekenen contract Wmo-hulpmiddelen

Op donderdag 4 september hebben de bestuurders van de acht Achterhoekse gemeenten (Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost-Gelre, Oude-IJsselstreek en Winterswijk) een overeenkomst getekend met de Harting-bank. Met ingang van 1 oktober aanstaande gaan zij Wmo-middelen zoals rolstoelen, scootmobielen etc. leveren.

De acht gemeenten uit de regio Achterhoek werken al jaren samen voor de levering van hulpmiddelen met bijbehorende service/dienstverlening. Zij hebben begin dit jaar de levering door middel van een Europese aanbesteding uitbesteed. De gemeenten en de Harting-bank vertrouwen op een goede samenwerking en rekenen er op dat de dienstverlening aan de klanten verder zal verbeteren.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2007 verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Wmo. Een wet die er is voor iedereen: voor gezonde mensen, maar ook voor mensen met een beperking. Onderdeel van de Wmo is de levering van de hulpmiddelen voor personen. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het aanbieden van adequate hulpmiddelen ten behoeve van haar inwoners (uiteraard voor zover sprake is van een passende indicatie).