Gemeente Overbetuwe


Schubertstraat 1 6661 AW Elst tel. 0481 372554 www.dehelster.nl

Fifty-Fit! Sportweken in De Helster

In september staat de 55-plusser centraal in De Helster. Jong en oud kan er het hele jaar terecht. Maar een aantal activiteiten is extra geschikt voor de actieve vijftigplusser.
Fifty-Fit! staat voor bewegen in het water en een beter uithoudingsvermogen. Veel mensen van middelbare leeftijd leiden een zittend bestaan en bewegen veel te weinig. Bewegen is goed voor de gezondheid en geeft een voldaan en goed gevoel. Dat weten we allemaal. Toch is de drempel om echt in actie te komen vaak nog hoog. De Helster biedt de gelegenheid die stap te zetten naar meer beweging. Bij het Fifty fit programma werken we aan de verbetering van het uithoudingsvermogen. Dit betekent dat u zich steeds langer en intensiever kunt inspannen, zonder daarbij moe te worden of buiten adem te raken. Tegelijkertijd traint u er kracht en lenigheid mee. Bewegen in het water gaat veel makkelijker dan op het droge. De gewrichten worden bijna niet belast, terwijl de spieren door de oefeningen sterker worden. We geven de lessen altijd in groepsverband, dat is gezellig en u stimuleert elkaar.

Â

Het programma

Zwembad De Helster biedt een scala aan mogelijkheden voor de actieve 55-plusser. Alle lessen duren telkens 30 minuten en bestaan uit elementen van de verschillende aqua-sporten zoals aquafit, aquajoggen en aquavaria. Maar ook variaties op het aquasteps en aquawalking worden niet gemeden. Naast muziek, wordt er ook gebruik gemaakt van verschillende materialen. Er is een programma voor het halfdiepe- en het diepe water. Beiden zijn zo samengesteld dat iedereen er aan kan meedoen. Bij het programma in het diep bad moet u natuurlijk wel kunnen zwemmen. Voor of na de les is er altijd gelegenheid om banen te zwemmen of gebruik te maken van het recreatiebad. Zwemt u liever individueel? Alleen banen zwemmen, kan natuurlijk ook.

Kennis maken?

Bent u nog niet bekend met het zwembad maar wilt het wel een keer proberen? Dat kan. De hele maand september bent u van harte welkom op onderstaande tijden om een keer gratis te zwemmen. U kunt zich daarvoor vooraf (telefonisch) aanmelden aan de balie van het sportcentrum, 0481 372554.

Wanneer:

Dinsdagmiddag 14.30 tot 15.30 uur.
Vrijdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur.
Woensdagochtend van 11 tot 12 uur (diepe bad).
Op al deze tijden kunt u ook banen zwemmen.