Senternovem


08-09-2008 | Extra subsidiebudget voor roetfilters en schonere motoren

Graag informeren we u dat op 4 september 2008 voor twee luchtkwaliteitregelingen in de Staatscourant een budgetverhoging voor 2008 is gepubliceerd.


- de Euro 5-regeling is met EUR 7 miljoen verhoogd.


- de STB (nieuwe taxi's en bestelauto's met roetfilter) is met EUR 3 miljoen verhoogd.

Vrachtwageneigenaren

Het budget van de Euro 5-regeling is met 7 miljoen euro verhoogd tot 44 miljoen euro. De aanschaf van vrachtwagens en bussen die voldoen aan de Euro 5- of EEV-norm is in het afgelopen jaar, mede als gevolg van het subsidiebeleid, sterk gestegen. Het subsidiebudget is uitgebreid omdat het - voor de verbetering van de luchtkwaliteit - van belang is dat deze ontwikkeling doorzet.

Vrachtwagen- en buseigenaren met een Euro 3 motor met een vermogen onder 225 kW kunnen met de SRV-regeling nog subsidie krijgen voor de inbouw van een roetfilter en zo schoner rijden. Een Euro 3 voertuig (
Nieuwe Taxi's en Bestelauto's met roetfilter

Het aanbod van bestelauto's met affabriek roetfilter neemt steeds meer toe. Om bedrijven en particulieren te blijven aanmoedigen een nieuw voertuig met roetfilter aan te schaffen is het budget van de STB-regeling verhoogd tot 16 miljoen euro. STB stimuleert de aanschaf van nieuwe taxi's en bestelauto's met een affabriek roetfilter.