PvdA Rotterdam


Een knipoog naar Hollywood

Di 9 Sep 2008 - ARJEN VAN DEN OEVER
Een knipoog naar Hollywood

Voor vergeetachtige strandgasten is de badplaatsnaam in vijf meter hoge letters niet bedoeld. Zo zou het kunnen worden, als het aan Paddy Roomer ligt: een monument aan de monding van de Nieuwe Waterweg. Voorzitter Paddy Roomer van de Rotterdamse deelgemeente heeft een hoger doel voor ogen: een monument aan het begin van de Nieuwe Waterweg.

Roomer: We hebben het over de levensader van Europa, waar talloze schepen langsvaren. Zon belangrijke entree vraagt om een eye-catcher. Het door filmmekka Hollywood geïnspireerde plan past ook prima bij Roomers ambitie om de naamsbekendheid van Rotterdam aan zee fors op te krikken. Als het aan hem ligt wordt de Hoek het strandmekka van Nederland.

Aan ideeën geen gebrek. Roomer: LED-verlichting moet kunnen. In verschillende kleuren. Komt er een cruiseschip langs, dan is het een prima plek voor een vuurwerkshow.

Wie dat gaat betalen is een ander verhaal. Hoek van Holland kan het niet zelf ophoesten. Opnieuw Roomer: De gemeeste Rotterdam, het Havenbedrijf. En waarom zou de staat niet meedoen? We kunnen best wel een paar keer per avond Hoek van uitzetten. Dan blijft Holland over in oranje. Of rood-wit-blauw.

Het bedrag dat er mee is gemoeid, hangt ook af van het materiaal dat wordt gebruikt. Kunststof is maar zo-zo, beton vindt Roomer een stuk beter. Dat is het duurst, maar blijft wel vijftig jaar goed. Hout is het minst ideaal. Dan is het wachten op de slimmerik die Hoek van Holland zomaar afbrandt.