Gemeente Wunseradiel


Toeristenbureau het Friese Hart klopt als nooit tevoren

logo friese hart.jpg

Na een flitsende opening in juni 2007 en na enige hectische eerste maanden klopt het Friese Hart als nooit tevoren. Door het faillissement van het VVV eind 2006 ontstond er de behoefte - aangewakkerd door de gemeente - om een nieuw bureau op te richten om toeristen naar Wûnseradiel te trekken. Door de oprichting van dit nieuwe toeristenbureau, het Friese Hart, worden de gasten die Wûnseradiel bezoeken en accommodaties of vertier zoeken goed bediend.

Op de website www.hetfriesehart.nl kunnen potentiële gasten uit de regio, Nederland en het buitenland gemakkelijk hun weg vinden naar het Friese Hart: Wûnseradiel. Sinds kort kan men op deze website ook accommodaties online zoeken en boeken. De website is inmiddels Nederlands- en Duitstalig, aan de Engelse versie wordt momenteel druk gewerkt.

Hoe werkt het

Toeristenbureau het Friese Hart wordt aangestuurd door Stichting PR Wûnseradiel, deze stichting bestaat uit deelnemers die door middel van hun deelnemersschap het aantrekken en bedienen van gasten ondersteunen. Het deelnemersschap is opgedeeld in pakketten en ieder pakket krijgt ondersteuning vanuit het Waaggebouw te Makkum. Hier is het Friese Hart gevestigd in het voormalige VVV-kantoor. Naar gelang de deelnemer een groter pakket afneemt, krijgt hij meer service, producten en ondersteuning van het Friese Hart. Heeft u een recreatief gerelateerd bedrijf en heeft u belangstelling om ook deelnemer te worden? Kijk dan eens op www.hetfriesehart.nl of bel met ons kantoor op 0515-233940.

Het huidige aantal deelnemers bedraagt een dikke 100, bij de start in juni 2007 bedroeg het aantal 63. Het aantal deelnemers groeit gestaag, het zou natuurlijk geweldig zijn dat het aantal deelnemers aan het eind van 2008 weer flink zou zijn gegroeid, zodat de stichting een steviger fundament krijgt.

Gemeente Wûnseradiel

Doordat de gemeente Wûnseradiel in 2007 een subsidie van EUR 26.000 heeft toegekend, heeft de stichting een goede start kunnen maken. Ook is de gemeente deelnemer geworden van het grootste pakket.

Geboekte overnachtingen

Het aantal direct door het Friese Hart geboekte overnachtingen - via het kantoor en de website - in 2007 bedroeg 182 in 2008 bedraagt dit aantal al 590 (tot 9 september). Daarnaast zijn er veel bezoekers de deur uitgegaan met een handvol flyers van accommodaties om zelf de overnachting uit te zoeken.

Bezoekersaantallen

Het bezoek aan het de eerste maanden van 2008 is al meer dan verdubbeld ten opzichte van 2007. Ook de website wordt druk bezocht: van juni 2007 tot oktober 2007 meer dan 15.000 bezoekers! Van oktobert 2007 tot en met begin september 2008 is bezoekersaantal al opgelopen naar 96.389.

Kom eens langs

Wanneer u eens in Makkum bent of woont, kom gerust eens langs op de Pruikmakershoek in het Waaggebouw. Op onze website vindt u een complete uitgaansagenda (evenementen), alle deelnemers (bedrijven, accommodaties en vertier) arrangementen, online zoeken & boeken en nog veel meer.....

Namens het Friese Hart alvast bedankt.

Lenie, Ingrid, Margriet en Pieter.

Pruikmakershoek 2, 8754 ET Makkum
Email: info@hetfriesehart.nl - Tel.: 0515-233940 - Fax: 0515-233805