Gemeente Hellevoetsluis


MAATREGELENPLAN WATER AAN INWONERS VOORGELEGD`

HELLEVOETSLUIS, 5 september 2008 - De gemeente Hellevoetsluis en het waterschap Hollandse Delta werken samen aan goed en gezond water. Om dit te bereiken hebben zij het Maatregelenplan Water opgesteld, welke een uitwerking is van de eerder vastgestelde Watervisie 2030. Op 2 september jl. is er in het gemeentehuis een informatieavond gehouden voor een ieder die geïnteresseerd is in het Maatregelenplan Water. Zo'n 30 geïnteresseerde inwoners woonden de informatieavond bij en reageerden positief op de voorgestelde maatregelen. Een deel van de aanwezigen maakte deel uit van de klankbordgroep die al eerder werd betrokken bij het opstellen van de maatregelen.

Om een veilig, mooi en biologisch gezond watersysteem te krijgen, maken de gemeente en het waterschap gezamenlijk een waterplan voor Hellevoetsluis. Het waterplan bestaat uit twee onderdelen: de "Watervisie 2030" en het "Maatregelenplan Water". In de watervisie staan de belangrijkste knelpunten en kansen beschreven en worden globale oplossingen benoemd. De watervisie is in 2005 opgesteld. Het maatregelenplan is een uitwerking van de watervisie in concrete maatregelen. Het maatregelenplan is nu gereed en zal binnenkort worden voorgelegd aan het college van B&W en de gemeenteraad.

Specifieke maatregelen
Het maatregelenplan omvat algemene maatregelen en locatiespecifieke maatregelen die geclusterd zijn tot acht gebiedsgerichte plannen. Er zijn plannen voor de volgende gebieden: Ravense Hout, Nieuwenhoorn, Kreekweg, Parkzone (Hellevoetsluis-West), Struyten/Kooistee, Brakwaterzone (polder Nieuw-Helvoet), Oostdijk / Den Bonsen Hoek en de Vesting. Voor de uitvoering van deze plannen is een (meerjaren)planning opgesteld. De uitvoering van het plan Nieuwenhoorn staat als eerste gepland; de verwachting is dat hiermee nog de komende winter gestart kan worden.

Meer informatie
Meer informatie over de watervisie en het maatregelenplan vindt u in het menu Gemeenteloket - Natuur & Milieu - Water) en de website van waterschap Hollandse Delta (www.wshd.nl). Ook zal er in een volgende editie van Helius (vermoedelijk de oktober-editie) een artikel over het maatregelenplan water verschijnen. Bij de start van de uitvoering van elke maatregel zullen omwonenden geïnformeerd worden.

09/09/2008