Politie Haaglanden

Persberichten 9 september

Haaglanden, 09-09-2008

Vechtpartij op Scheveningse boulevard

Den Haag Na een melding van een vechtpartij op de Palacestraat in Scheveningen zagen toegesnelde politieagenten op 9 september om 3.10 uur inderdaad twee vechtende mannen op de grond liggen. Een derde man probeerde de twee te scheiden. Het ging om een 28-jarige Rotterdammer, een 26-jarige Schiedammer en een 32-jarige man uit Utrecht. Volgens een getuige viel de Rotterdammer de andere twee zomaar aan. Eerstgenoemde is vervolgens aangehouden wegens vechten op straat en openbare dronkenschap.

Bouwvakker valt van steiger

Den Haag Tijdens het afbreken van een beachvolleybaltribune aan de Strandweg maakte een 51-jarige Hagenaar op 8 september omstreeks 10.40 uur een val van vier meter. Het slachtoffer gooide een houder van het hekwerk naar beneden, maar merkte te laat dat deze aan zijn regenpak bleef haken, Het ding sleurde de Hagenaar dus mee naar beneden. Hij kon zich niet vasthouden omdat het hek al was weggehaald. De man is met onbekend letsel naar het Westeinde Ziekenhuis vervoerd.

Winkel leeg geroofd

Loosduinen /Den Haag - De 49-jarige eigenaar van een winkel aan het Teunisbloemplein was maandag 8 september om 09.00 uur onaangenaam verrast toen bleek dat uit zijn winkel de kassa en het gros van de sigaretten waren gestolen. Vermoedelijk is er toegang tot de winkel verschaft door het forceren van een bovenraam aan de achterzijde van het pand. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man aangehouden met wapen in de auto

Den Haag Een 19-jarige man woonachtig in Den Haag is op dinsdag 9 september om 02.25 uur op de Hobbemastraat aangehouden. De man reed met zijn auto zonder noodzaak over de trambaan in plaats van over de rijbaan en werd door agenten gecontroleerd. In de auto werd onder de bestuurdersstoel een honkbalknuppel aangetroffen. De bestuurder is aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.

Aangehouden na diefstal uit auto

Den Haag Nadat een aanrijding tussen twee voertuigen had plaatsgevonden, werd een 67-jarige man uit Voorburg (Leidschendam-Voorburg) op maandag 8 september beroofd van zijn tas. Dit gebeurde terwijl hij de schade van de aanrijding aan het regelen was. De tas werd uit de auto weggenomen. Het signalement van de verdachte werd doorgegeven aan de politie en deze kon later die dag om 16.40 uur in de Ferdinand Bolstraat een man aanhouden die voldeed aan het opgegeven signalement. Aan het politiebureau werd de aangehouden persoon herkend door de eigenaar van de tas.

Peuter raakt gewond

Den Haag Een bijna 2-jarige Haags meisje raakte op maandag 8 september rond 20.00 uur gewond bij een aanrijding op de Hoefkade. Een 39-jarige Hagenaar reed over de Hoefkade richting de Jacob Catstraat toen het meisje plotseling achter een geparkeerd busje de weg overstak. De Hagenaar probeerde nog te remmen, maar kon een aanrijding niet voorkomen. De ambulance vervoerde het meisje met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

220 hennepplanten aangetroffen
Den Haag De politie kreeg maandag 8 september om 18.45 uur een melding van een vermoedelijke hennepkwekerij in een perceel in de Gouwestraat. Politieagenten gingen polshoogte nemen en stuitten inderdaad op een hennepkwekerij van in totaal 220 planten. Alle apparatuur en planten werden ter vernietiging in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van het perceel.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Diefstal koper en lood uit woning

Loosduinen/Den Haag Een 43-jarige man kwam maandag 8 september om 15.30 uur, net terug van vakantie, in zijn woning aan de Oude Haagweg toen hij zag dat er ingebroken was. Aan de achterzijde was een raam kapot en uit de woning waren alle koperen leidingen en lood weggehaald. Ook waren het stopcontact en de groepskast vernield. De man was bezig de woning te renoveren. De politie stelt een onderzoek in.

Meisje met vuist in het gezicht geslagen, politie zoekt getuigen

Loosduinen/Den Haag Een 16-jarig meisje uit Den Haag werd maandag 8 september om 16.25 uur om nog onbekende reden door een man mishandeld. Het meisje fietste op de ijzeren brug boven de Lozerlaan en zag daar een man met een hondje lopen. De man stopte en het meisje dacht dat ze kon passeren en fietste door. De man was het hier echter niet mee eens en gaf haar eerst een duw en sloeg haar vervolgens met een vuist in het gezicht. Het meisje fietste hierop weg waarbij de hond haar diverse keren in haar voet beet. Uiteindelijk wist ze de hond van zich af te schudden. De man (20 à 30 jaar) had een donkere huidskleur en zwarte dreadlocks in een staart, droeg een geel T-shirt met daarop een Nike teken en een spijkerbroek. De hond was jong en zwart van kleur. De politie zoekt getuigenvan deze mishandeling. Heeft u iets gezien of gehoord, neem dan contact op met de recherche van Bureau Loosduinen via 0900 8844. Belt u liever anoniem, dan kan dat via M: 0800-7000.

Vrouw in scootmobiel van tas beroofd

Den Haag - Een 74-jarige vrouw maakte donderdag 8 september om 16.55 uur dankbaar gebruik van de aangeboden hulp van een jongeman om haar boodschappen voor haar naar boven te dragen. De vrouw die woont in een portiekwoning aan de Zuiderparklaan en rijdt met een scootmobiel was blij met de hulp. De jongeman bracht netjes haar spullen naar boven maar eenmaal beneden stal hij de groene tas van de vrouw uit haar handen en ging er op de fiets vandoor. De vrouw ging in haar scootmobiel er nog achter aan, maar dat mocht niet baten. Haar tas vond zij later terug op de Nijkerklaan, zonder haar portemonnee. De politie onderzoekt de zaak.

Dief op heterdaad betrapt

Den Haag Een 37-jarige man uit Den Haag brak donderdag 8 september omstreeks 06.00 uur in in eenkelderbox aan de Dedemsvaartweg en nam meerdere spullen mee. Toen hij de kelderbox verliet liep hij in de armen van twee agenten. De agenten hadden een melding gekregen van een mogelijke inbraak en zagen de man met spullen in een tas uit de flat komen. Op zijn lichaam hield hij inbraakgereedschap verborgen. De man had zich toegang verschaft door de sponningen van de deuren te forceren. De man zit nog vast.

Man mishandeld, politie zoekt getuigen

Den Haag Een 21-jarige man deed maandag 8 september aangifte van mishandeling op het perron van de halte van de randstadrail aan de Laan van Leidschenveen. Een groep van ongeveer 13 jongens begonnen hem, om onbekende reden, uit te schelden toen hij zondagnacht omstreeks 00.45 uur de trein verliet en sloegen hem daarbij ook tegen het hoofd. Het slachtoffer kwam hierbij ten val. Hij is naar het ziekenhuis geweest voor behandeling; zijn kaken zijn met schroeven en elastiekjes aan elkaar gezet om deze op hun plaats te houden. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. Heeft U iets gezien of gehoord neem dan contact op met de recherche van Bureau Ypenburg Leidscheveen via 0900-8844. Liever anoniem dan via 0800-7000.

Op de bon voor belediging

Den Haag - Een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die betrapt was op het plegen van winkeldiefstal in een supermarkt aan de Elandstraat 8 september rond 19.45 uur, beledigde daarna ook nog agenten. De man gedroeg zich in de supermarkt al agressief, op weg naar het politiebureau werd het nog erger en beledigde hij de agenten door ze allerlei ziekten toe te wensen. De man zit nog vast.

Winkeldieven in kraag gevat

Den Haag Een 38-jarige man uit Delft had kennelijk dorst toen hij maandag 8 september rond 18.10 uur vier blikjes alcoholhoudende drank uit een supermarkt op het Spui mee wilde nemen zonder te betalen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bekende hij de diefstal.

Ook een supermarkt op de Grote Marktstraat had maandag 8 september rond 18.00 uur last van winkeldiefstal. Een 33-jarige Hagenaar had een beertenderfust in zijn rugtas gestopt en wilde langs de kassa lopen zonder af te rekenen. Een getuige zag dit gebeuren en schakelde de beveiliging van de winkel in. De verdachte is aangehouden.

Ravage na strandbezoek, politie zoekt getuigen

Wassenaar In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 augustus is er bij de Surfclub aan de Wassenaarseslag een ravage aangericht. In het clubgebouw op het strand was ingebroken. Strandmeubilair was in brand gestoken. Van een 18-tal opslaghokken werden de toegangsdeuren verbroken. Spullen in die hokken werden vernield en in brand gestoken. Overal lagen op het strand spullen afkomstig uit de strandhokken. De huurders van die hokken zijn door de politie op de hoogte gebracht door een brief en verzocht om na te gaan of ze iets missen en of ze aangifte willen komen doen. Op het strand is gesproken met strandtenthouders of zij iets vreemds hadden waargenomen. De recherche van Bureau Wassenaar van Politie Haaglanden is bezig met een onderzoek en is op zoek naar getuigen. Een ieder die informatie heeft over deze zaak wordt verzocht om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Liever anoniem, dan via M 0800-7000

Drie autos op elkaar

Wassenaar Een aanrijding maandag 8 september om 09.50 uur op de Zijdeweg resulteerde in schade aan drie autos. Een 86-jarige automobilist uit Minnesota remde voor een verkeerslicht dat op oranje sprong, een achterop komende 46-jarige automobilist uit Rijswijk kon niet meer tijdig stoppen. Een 42-jarige automobilist uit Leiden die daar weer achter reed kon ook niet meer tijdig remmen en botste op de auto voor hem. Een van de voertuigen met schade reed niet meer en moest met een kraan weggehaald worden.

Koek vergeten af te rekenen

Wassenaar Een 60-jarige man uit Den Haag kreeg 8 september een winkelverbod van een jaar. Een medewerker van een supermarkt aan het Stadhoudersplein zag om 14.00 uur dat de man een pak koeken in zijn jaszak stopte. De Hagenaar rekende de boodschappen uit zijn winkelwagentje af bij de kassa, de koeken vergat hij echter. Op het politiebureau kreeg hij een transactie en een winkelverbod, daarna kon de man weer naar huis.

Man mag niet autorijden

Rijswijk Een 27-jarige man uit Den Haag kreeg dinsdag 9 september om 05.34 uur op de Acacialaan een boete omdat hij een auto bestuurde terwijl de man een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid had. De man kon zijn weg te voet vervolgen.

Op scooter zonder rijbewijs

Rijswijk Een 21-jarige man uit Rijswijk reed dinsdag om 01.10 uur met zijn scooter op de Prinses Beatrixlaan, terwijl hij geen rijbewijs heeft en ook bleek zijn snorfiets niet verzekerd. De man kreeg hiervoor processen verbaal uitgereikt.

Licht letsel na aanrijding

Voorburg Een 16-jarige Wassenaarse bromfietser kwam op maandag 8 september omstreeks 16.15 uur ten val, nadat zij op de Prinses Mariannelaan tegen een voetganger was gebotst. De Wassenaarse raakte ten gevolge van de aanrijding licht gewond. Ook de voetganger, een 61-jarige Voorburgse, raakte gewond. Beide betrokkenen konden na medische behandeling hun weg vervolgen.

Twee weken gevangenisstraf

Voorburg Een 22-jarige Voorburgse trachtte op de maandag 8 september omstreeks 21.15 uur met het tonen van allerlei documenten te voorkomen, dat zij werd aangehouden. De vrouw had nog twee weken gevangenisstraf tegoed en had om die straf te voorkomen meerdere gratieverzoeken ingediend. Helaas voor haar was geen van de verzoeken gehonoreerd. Zij werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Zij is inmiddels naar een gevangenis overgebracht.

Wel betaald, niet betaald

Voorburg Een 57-jarige Voorburgse deed op maandag 8 september omstreeks 09.15 uur in een supermarkt aan de Koningin Julianalaan zowel boodschappen voor haar zoon als voor zichzelf. Ze had de helft van de boodschappen in een tas gestopt en de andere helft in de boodschappenwagen. Bij de kassa rekende zij slechts de goederen in de tas af. De vrouw werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie heeft haar een geldboete aangeboden. Door betaling daarvan kan zij strafvervolging voorkomen.

Vrouw met scootmobiel in water

Delfgauw Een 79-jarige vrouw uit Delfgauw raakte maandag 8 september om 19.50 uur gewond toen zij met haar scootmobiel op de Zuideindseweg in het water belandde. Een voorbijganger, een 71-jarige man uit Delfgauw, zag het slachtoffer het water inrijden en sprong haar onmiddellijk achterna. De man zag kans het hoofd van de vrouw boven water te houden tot de brandweer het van hem over nam. Het slachtoffer is door de brandweer uit het water gehaald en op de kant is de vrouw gereanimeerd. Door een ambulance is het slachtoffer met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis. Waarom de vrouw in het water terecht kwam is nog niet bekend.

Niet echt de oplossing voor het fileprobleem

Zoetermeer Een 41-jarige man uit Heesch (Bernheze) werd gisteren maandag 8 september om 09.05 uur wandelend aangetroffen op de Rijksweg A12 ter hoogte van hectometerpaal 3.2.(Zoetermeer). De man liep daar over de vluchtstrook met een koelbox en een tas. Toen agenten hem daarop aanspraken vertelde de man dat hij naar zijn werk ging en geen geld had voor een treinkaartje. Hij kon zich niet legitimeren en moest mee naar het bureau. Op het politiebureau kreeg de man een proces-verbaal voor het feit dat hij op de vluchtstrook liep.