Gemeente Bennebroek


9 september 2008
Jeugdsportpas voor Bennebroekse kinderen

Op maandag 1 september werden in sporthal de Kooi de eerste Bennebroekse Jeugdsportpassen uitgereikt. Leerlingen uit de groepen vier tot en met acht van de Bennebroekse basisscholen kwamen naar de sporthal waar wethouder Brolsma van sport de eerste sportpassen overhandigde. Daarna waren er presentaties te zien van breakdance, streetdance en tai chi. Aansluitend konden de kinderen meedoen met streetdance, wat zijn vol overgave deden.

Vanaf komend schooljaar kunnen basisschoolleerlingen uit Bennebroek meedoen aan de Jeugdsportpas. De pas is een samenwerkingsinitiatief tussen (sport)verenigingen, de gemeente Bennebroek en SportSupport. Kinderen uit de groepen vier tot en met acht van de basisschool ontvangen een gratis pas van de gemeente. Daarme kunnen zij voor een klein bedrag meedoen aan een of meer van de vele sporten die in de regio worden aangeboden. Van korfbal, paardrijden, ballet, sport en spel (jong Nederland) en streetdance tot dammen, skien, snowboarden, judo, roeien, tennis, voetbal en hengelsport.

Vanaf vorig schooljaar werd de Jeugdsportpas al aangeboden in de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Haarlemmerliede & Spaarnwoude en Velsen. Vanaf nu kunnen ook Bennebroekse kinderen op een goedkope manier onderzoeken welke sporten zij leuk vinden om te doen!


* Bestemmingsplannen zijn voortaan verplicht voor de hele gemeente