Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 09-09-2008

Gewond na aanrijding

AMERSFOORT- Op maandagavond raakten twee personen gewond bij een aanrijding. Omstreeks 22.50 uur reed een 50-jarige vrachtwagenchauffeur over de Ringweg Koppel. Hij zag kennelijk de 44-jarige automobilist uit Amersfoort voor hem over het hoofd en botste hier tegenaan. Het dak van de auto moest eraf worden gehaald gezien het letsel van de twee inzittenden, de 44-jarige man en een 11 jarig kind.

Beiden werden met nekletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Heling fiets

AMERSFOORT- Op maandagavond werd een persoon aangehouden omdat hij een gestolen fiets in zijn bezit had. Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie te horen dat een aantal jongeren met een fiets aan het slepen waren op de Ringweg Randenbroek. Door agenten werden de personen met de fiets aangetroffen welke werd vastgehouden door 14-jarige jongen uit Amersfoort. De fiets bleek van diefstal afkomstig en de jongen werd aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rennende scooterraar

AMERSFOORT- Op maandagavond kreeg een jongen op een scooter twee bekeuringen. Omstreeks 19.40 uur zagen agenten een 19-jarige jongen uit Amersfoort rijden op een scooter over de Van Randwijcklaan. Bij het zien van de agenten sprong de man van de scooter en rende hard weg. Hij werd achterhaald en vertelde dat hij wegrende omdat hij geen helm ophad en niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. Hiervoor kreeg hij twee bekeuringen.

Spookrijder gestopt
AMERSFOORT- Op maandagavond werd een spookrijder van de weg gehaald. Omstreeks 23.55 uur kregen agenten de melding dat een auto tegen het verkeer zou rijden over de Rijkweg A1. Agenten gingen op zoek naar de auto en troffen de automobilist, 83-jarige vrouw uit Amsterdam zuidoost aan ter hoogte van afrit Laren. Medeweggebruikers hadden haar al veilig tot stilstand kunnen brengen. De vrouw gaf aan dat ze de weg kwijt was