Persberichten Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht, 09-09-2008

Drie mannen aangehouden voor baldadig gedrag

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 7 september zijn drie mannen aangehouden die baldadig gedrag vertoonden.

Agenten reden omstreeks 04.25 uur op de Graaf van Lynden van Sandenburgweg ter hoogte van de rotonde bij Cothen. Daar zagen zij de drie mannen uitstappen uit een bus voor speciaal vervoer van en naar horecagelegenheden. Vervolgens namen de agenten waar hoe de verdachten tientallen bebakeningsborden voor wegwerkzaamheden die langs de weg stonden, omver gooiden. Ook plaatsten de verdachten een afzetbord midden op de rijbaan om het verkeer te hinderen. Hierop hebben de agenten de verdachten staande gehouden.

De mannen, twee afkomstig uit Wijk bij Duurstede (18 en 19 jaar oud) en de derde woonachtig in Cothen (18 jaar), kregen allen een proces-verbaal van baldadigheid toegezegd.

Bromfietscontrole

DOORN- Op de Langbroekerweg en de Maarsbergseweg werd van 07.30 uur tot 13.00 uur een scootercontrole gehouden. In totaal werden 28 bekeuringen uitgeschreven en 29 bromfietsen gecontroleerd. De bekeuringen werden uitgeschreven voor rijden met te hoge snelheid, rijden zonder helm en niet hebben van vereiste papieren. Een bromfietser werd aangehouden omdat het framenummer van zijn bromfiets niet in orde was.

Hard gevallen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Op maandagmiddag raakte een vrouw gewond na een aanrijding. Omstreeks 16.40 uur reed een 17-jarige fietser uit Beusichem over de Hoofdweg. En 31-jarige automobilist uit Utrecht reed achteruit en zag de fietser over het hoofd. Zij kwam hard met haar hoofd op het wegdek terecht en werd vervoerd naar het ziekenhuis.