Persberichten stad Utrecht, 12.15 uur

Utrecht, 09-09-2008

Inbraken Hoograven

UTRECHT In de wijk Hoograven hebben tussen vrijdag 5 september en zondag 7 september opvallend veel (pogingen tot) woninginbraken plaatsgevonden. De ongeveer elf (pogingen tot) inbraken zijn in de nachtelijke uren gepleegd en zijn bijna allemaal op dezelfde manier gepleegd: middels het hengelen via de brievenbus. De verdachte(n) heeft / hebben steeds buit meegenomen die snel voor het grijpen lag zoals tassen en mobiele telefoons.

De politie vraagt bewoners van de wijk Hoograven om bij verdachte situaties 112 te bellen. Ook adviseert de politie bewoners om de deur niet alleen te sluiten, maar ook daadwerkelijk op slot te doen om het inbrekers niet te gemakkelijk te maken.

Meisjes op bromfiets aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag twee meisjes aangehouden omdat zij zonder helm op een bromfiets reden.

Tijdens de surveillance zagen agenten twee meisjes op een bromfiets over de Catharijnesingel rijden. De meisjes droegen geen helm en werden gecontroleerd. De bestuursster gaf direct al aan niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Ook konden beide meisjes zich niet legitimeren. Op het bureau bleek dat de bromfiets ook niet verzekerd was. De dames werden met een aantal bekeuringen naar huis gestuurd.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In een woning aan de Joan Mirostraat heeft de politie maandagmorgen een hennep kwekerij aangetroffen en ontruimd.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie een onderzoek in een woning aan de Joan Mirostraat ingesteld. De deur werd door een 29-jarige bewoner geopend. In eerste instantie gaf de man aan niets van een hennepkwekerij te weten. Toen de agenten de machtiging toonde om in het huis te mogen zoeken, verklaarde de Utrechter dat er een hennepkwekerij op de zolder stond.

In totaal werden 116 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De 29-jarige Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Roelantdreef heeft de politie een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Rond 15.40 uur kreeg de politie een melding van personeel van de winkel. Zij hadden een man aangehouden omdat hij goederen had weggenomen en zonder af te rekenen de winkel had verlaten. De agenten namen de man voor verhoor mee naar het bureau.

Man aangehouden voor openstaande boetes

UTRECHT Op de Kroonstraat heeft de politie maandagmiddag een man aangehouden omdat hij nog en aantal boetes niet had betaald.

Rond 18.00 uur werd een 36-jarige man (woonplaats onbekend) gecontroleerd. Als snel bleek dat de man nog een aantal boetes voor ruim 180,- had open staan. De man werd aangehouden maar wilde niet meewerken. Uiteindelijk werd hij met gepast geweld ingesloten op het bureau. Nadat de man zijn boetes had betaald kon hij het bureau weer verlaten