Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 september 2008

Fietser aangevallen en bedreigd met mes, politie zoekt getuigen

Almelo

Een 16-jarige jongen uit Almelo werd op maandag 8 september van de fiets geschopt en even later met een mes bedreigd op de Bornerbroeksestraat in Almelo. De politie is opzoek naar de dader en getuigen.

Op maandag 8 september omstreeks 07.45 uur fietste een 16-jarige jongen uit Almelo naar zijn school. Op de Bornerbroeksestraat in Almelo werd hij door een nog onbekende jongen van de fiets geschopt en kwam ten val. De 16-jarige jongen dwong de dader van de fiets te komen en beiden kwamen ten val. Hierbij werd door de dader een mes getrokken en hij dreigde het mes te gebruiken. Op dat moment komt een nog onbekende man langs fietsen en deze wist erger te voorkomen door ze uit elkaar te halen. De 16-jarige jongen fietste uit angst snel weg en deed later die dag aangifte van het voorval.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval op de Bornerbroeksestraat in Almelo. Deze worden verzocht zich te melden, met name de fietser die de twee jongens uit elkaar had gehaald. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Almelo, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-113877)

Twee mannen aangehouden na belediging politieagenten

Almelo / Enter

Een 21-jarige man uit Tilburg werd op dinsdag 9 september 2008 aangehouden omdat hij politieagenten beledigde. Een tweede persoon, een 31-jarige man uit Hengelo, werd op de Rijssenseweg in Enter aangehouden, ook voor het beledigen van agenten.

Dinsdagmorgen 9 september rond 02.30 uur werden tijdens een verkeerscontrole op de Wierdensestraat in Almelo surveillerende agenten uitgescholden door een automobilist. De man griste zijn rijbewijs uit de handen van de agent en ging rennend ervan door. Op de Bellavistastraat kon de man, een 21-jarige Almeloër, worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De man werd later weer heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, ter zake de belediging.

Dinsdagmorgen 9 september rond 00.45 uur kreeg de politie een melding dat er een auto in de berm op de A1 stil stond. De auto met de inzittenden kon zijn weg niet verder vervolgen. De agenten hebben de inzittenden meegenomen en afgezet bij een bushalte in Enter. Als dank werden de agenten door één van de inzittenden beledigd, omdat hij niet eens was met de gang van zaken. Hierop werd een 31-jarige Hengeloër aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt, ook ter zake de belediging. (08-106697)

Meisje geconfronteerd met schennispleger

Delden

Een 15-jarig meisje fietste op maandag 8 september op de Sluisstraat in Delden, toen zij werd geconfronteerd met een schennispleger.

Op maandag 8 september rond 15.50 uur fietste een 15-jarig meisje uit Hengelvelde op de Sluisstraat in Delden. Daar werd zij ingehaald door een automobilist van een donkere auto, vermoedelijk een Volvo. Een eind verder stopte de automobilist en liet zijn geslachtsdeel zien aan het 15-jarig meisje. Zij is hier erg van geschrokken en heeft het kenteken niet kunnen noteren.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval op de Sluisstraat in Delden. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Delden, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-113890)

Man krijgt een rode kaart, mag een jaar lang geen horeca bezoeken in Enschede

Enschede

Een 21-jarige man uit Enschede heeft op maandag 8 september een rode kaart ontvangen en mag een jaar lang niet bij 61 aangesloten horeca gelegenheden in Enschede komen.

Op 24 augustus deed een 31-jarige man uit Enschede aangifte van mishandeling. De man bezocht een horeca gelegenheid op de Oude Markt in Enschede. Uit onderzoek bleek later dat een 21-jarige en een 26-jarige man beiden uit Enschede onenigheid hadden. De 31-jarige aangever, die als onschuldige bezoeker in de horecagelegenheid was, kreeg een trap in zijn gezicht en brak zijn kaak.

Eén verdachte, een 21-jarige Enschedeër, heeft inmiddels een verklaring op het bureau afgelegd. Van de tweede dader is de identiteit bekend en moet nog een verklaring van worden afgelegd.

De 21-jarige man heeft in het kader van het collectieve horecaverbod een rode kaart uitgereikt gekregen. De man mag bij 61 aangesloten horeca gelegenheden in Enschede voor de duur van één jaar niet naar binnen. (08-106818)

tel. 053-4555588


---- --