Politie Zuid-Holland-Zuid

9 september Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 09-09-2008 o Persberichten district II

DIEFSTAL UIT FIETSENZAAK
ALBLASSERDAM Bij een fietsenwinkel aan de Huygensweg in Alblasserdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag 7 september tussen 03.00 uur en 08.00 uur dertig fietsen gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan van de diefstal. De verdachten forceerden een rolluik waarna ze via een ruit binnen konden komen. Daarna namen ze het grote aantal, overwegend nieuwe, fietsen mee. De fietsen kostten zon 300 euro per stuk.

Getuigen gezocht
De politie zoekt getuigen die iets tussen de beide tijdstippen hebben gezien of gehoord.
Het is mogelijk dat de verdachten in een grote auto of bus hebben gereden om al de fietsen te vervoeren. Heeft u meer informatie? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

SNELHEIDSCONTROLE
SLIEDRECHT Op de Baanhoek heeft het Verkeershandhavingsteam op maandagmiddag 8 september een snelheidscontrole gehouden. Van de 302 passanten reden 162 personen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u waar 30 km/u is toegestaan. De bestuurders krijgen een bekeuring thuis gestuurd.

SLACHTOFFER VERKEERSONGEVAL OVERLEDEN
(vervolgbericht van 8 september 2008)
GORINCHEM Het 72-jarige slachtoffer van een verkeersongeval op de hof van Ceelen, tegenover het politiebureau aan de Vries Robbéweg, is in de loop van maandagavond overleden. De 72-jarige man uit Gorinchem fietste op maandagmiddag 8 september rond 14.45 uur vanuit het Paardewater richting de rotonde. De bestuurder van een vrachtwagencombinatie, een 36-jarige man uit Arkel, kwam vanaf de Arkelse dijk, zag de fietser over het hoofd en kon hem niet meer ontwijken. De man liep een hoofdwond op, was niet aanspreekbaar en is in zorgwekkende toestand met de ambulance naar het UMC gebracht. Daar is hij in de loop van de avond aan zijn verwondingen overleden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

HUISVREDEBREUK EN VERNIELING
SLIEDRECHT Een 55-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is door politieagenten aangehouden wegens vernieling en huisvredebreuk. Dit gebeurde op maandagavond 8 september 2008 omstreeks 22.00 uur in de Zuiderzeestraat. De man vernielde bij een kennis een ruit van de voordeur en ging aan tafel zitten. De kennis, een 54-jarige vrouw, lag al in bed. Ze hoorde een hoop herrie en trof de man aan in haar woning. Ze belde de politie die vervolgens de man meenam naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

BRAND IN PORTIEK
LEERDAM Op dinsdagmorgen 9 september 2008 omstreeks 10.10 uur werd een brand gemeld in een flatwoning aan de Quirinus de Palmelaan. Bleek dat er een matras in brand was geraakt. Dit had tot gevolg dat er een fikse rookontwikkeling ontstond. Er werd middelbrand gegeven waarna enige brandweerautos ter plaatse gingen. Uit voorzorg werden de bewoners van de 17 flatwoningen die thuis waren uit hun woning gehaald. Er raakte niemand gewond en nadat de brandweer het portiek had gelucht konden de bewoners weer terug naar hun woning. Er ontstond fikse rook- en waterschade. De brand is vrijwel zeker aangestoken. Op 6 juli 2008 werd in dezelfde flat brand gesticht in een berging. De politie heeft de zaak in onderzoek.