AutoRai

Nieuwe Ford Ka beleeft werelddebuut op Autosalon van Parijs

(9/9/2008)
De nieuwe Ford Ka beleeft zijn werelddebuut tijdens de Autosalon van Parijs 2008. Hij volgt de iconische, oorspronkelijke Ka op die na zijn introductie in 1996 het segment voor de compacte autoâs verrijkte met nieuwe normen op het gebied van stijl en rijplezier.

De nieuwe Ka heeft alle kenmerkende eigenschappen behouden die de Ka tot zoân groot succes hebben gemaakt: compacte afmetingen, mooie âlooksâ, dynamische prestaties en een plezierige persoonlijkheid. De nieuwe Ford Ka verpakt al deze kenmerkende eigenschappen in een verfrissend nieuwe verschijning.

Met zijn opvallende interieur- en exterieurdesign, de buitengewone prestaties en het unieke karakter zet de Ford Ka nieuwe normen voor betaalbare compacte autoâs. Dit nieuwe, gedurfde model is praktisch en veilig, kent lage onderhoudskosten, is vriendelijk voor het milieu en voegt nu een nieuw hoofdstuk toe aan het succesverhaal van de Ka.

Stijlvol en modieus
Met de introductie van de nieuwe Ka heeft Ford haar kinetic Design nu ook toegepast op haar kleinste model. De nieuwe auto heeft een stijlvol en modieus voorkomen waarin Fordâs nieuwste designideeën worden gecombineerd met het jeugdige en brutale karakter dat de originele Ka tot zoân succes heeft gemaakt.

De nieuwe Ka is ontworpen voor een jong publiek dat door middel van de auto een gedurfd statement wil maken. Hij beschikt over dezelfde compacte afmetingen als zijn voorganger, maar heeft een geheel eigen, gedrongen en expressieve uitstraling.

Diverse visuele kenmerken die zijn afgeleid van het oorspronkelijke model zorgen ervoor dat de nieuwe Ka ook direct als Ka herkenbaar is. Tegelijkertijd herbergt hij een aantal dynamische kwaliteiten waardoor hij duidelijk een lid is van de kinetic Design-familie.

Gedurfd, kleurig interieur
Net als het exterieur heeft het interieur van de nieuwe Ka een stijlvol en dynamisch ontwerp gekregen. Dezelfde kinetic Design-filosofie die is toegepast bij het vormen van de buitenkant komt ook in het interieur terug, waardoor de frisse en moderne uiterlijke looks ook in het interieur zijn terug te vinden.

Ford heeft bewust gekozen voor gewaagde contrasten en opvallende kleuren om te appelleren aan de meer avontuurlijke smaak van de typische Ka-koper. Deze kleurstellingen worden gecombineerd met een aantal tot de verbeelding sprekende ontwerpdetails, om het interieur zo een modieuze en plezierige uitstraling te geven die uniek is in het B-segment.

De nieuwe Ka is ook praktisch, dankzij de genereuze interieurruimte en de mogelijkheid om vier volwassenen en hun bagage op comfortabele wijze te vervoeren. De hoge zitpositie, de zorgvuldig gerangschikte instrumenten en het uitstekende zicht maken de Ka tot een plezierige metgezel voor bestuurders van alle leeftijden.

Prettige prestaties
De oorspronkelijke Ka stond bekend om zijn go-kart-achtige wegligging en rijplezier, maar de nieuwe Ka overtreft zijn voorganger door een nog scherpere besturing en wegligging.

Van alle compacte autoâs legt hij dan ook de meest plezierige handlingprestaties aan de dag. Fordâs chassisingenieurs hebben de ophanging, de besturing en het chassis gefinetuned met dezelfde ongeëvenaarde aandacht voor detail die Ford op het gebied van rijprestaties een toonaangevende rol heeft bezorgd.

De uiteindelijke tests werden verricht op een combinatie van openbare wegen, testbanen en circuits, waaronder de legendarische Nürburgring in Duitsland. Tijdens het ontwikkelingsproces werden de ervaringen uitgewisseld met het team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de nieuwe Ford Fiesta. Diverse onderdelen, waaronder de banden, werden tijdens dat proces gezamenlijk ontwikkeld voor de beide modellen.

Economisch en milieuverantwoord
De nieuwe Ford Ka is ontworpen met zowel lage onderhoudskosten als milieuverantwoorde prestaties voor ogen. Hij wordt leverbaar met twee economische motoren, die worden gekenmerkt door een lage CO2-uitstoot: een 1.2-liter Duratec-benzinemotor met 69 pk en, een primeur voor de Ka, een 75 pk sterke 1.3-liter Duratorq TDCi-turbodiesel. Zowel de benzine- als de dieseluitvoeringen zijn leverbaar met CO2-emissies onder de 120g/km.

Bij de 1.2-liter benzineversie, waarvan verwacht wordt dat het de meest verkochte uitvoering gaat worden, is het brandstofverbruik met 21 procent gedaald ten opzichte van de 1.3-liter variant in het vorige model Ka. De diesel â voor het eerst leverbaar in de Ka â reduceert het brandstofverbruik nog verder, met een gecombineerde brandstofconsumptie van 4,2 liter/100 km.

Ka keuze
De nieuwe Ford Ka wordt leverbaar in twee uitvoeringen: Trend en Titanium. Beide bieden ze een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Aanvullend zijn de twee Ka-uitvoeringen te bestellen met een aantal zorgvuldig samengestelde optiepakketten om kopers optimale keuze te bieden bij het samenstellen van hun auto.

In combinatie met de Bluetooth-gestuurde Connectivity Kit is de Ka voorzien van Bluetooth(TM)-connectiviteit via de mobiele telefoon, een USB-aansluiting om muziekbestanden over de speakers van de auto af te spelen en stuurwielbediening. En omdat de Ka standaard wordt geleverd met een fantastisch CD-audiosysteem met zes speakers, beschikt de Ka over alle benodigdheden om de inzittenden âaan te sluitenâ en te vermaken.

Een unicum voor het segment voor compacte autoâs is dat de nieuwe Ka uit te rusten is met een verwarmde voorruit en verwarmde voorstoelen, onmisbare zaken voor een optimale veiligheid en maximaal comfort in koude, winterse omstandigheden.