Politie Zuid-Holland-Zuid

9 september Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Persberichten district I, 09-09-2008 o Persberichten district I

DIEFSTAL FLENZEN
DORDRECHT Bij een bedrijf aan de Donker Duyvisweg is in de nacht van zondag op maandag 8 september ingebroken. De verdachten maakten een hek en een slagboom open om het terrein te betreden. Ook draaiden zij een aantal bewakingscameras weg zodat ze niet in beeld werden gebracht. De verdachten namen grote hoeveelheden roestvrijstalen flenzen mee. Het totale gewicht van de ontvreemde goederen wordt geschat op 20-25 ton en hebben een waarde van duizenden euros. Ook werd een vrachtwagen meegenomen waarin de flenzen werden vervoerd. De magazijnmeester van het pand heeft aangifte gedaan van de diefstal. De politie heeft de zaak in onderzoek.

GEWELD BIJ WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Op maandagmiddag 8 september 2008 omstreeks 16.20 uur zijn twee mannen van 21 jaar uit Hendrik Ido Ambacht en een 27-jarige man uit het Franse Lyon aangehouden wegens winkeldiefstal. Het tweetal stal voor 90 euro spullen waaronder DVDs, luchtverfrisser en een waterkoker in een winkel aan het Statenplein en werden betrapt door beveiligingspersoneel. Ze werden in het kantoor gezet om de komst van de politie af te wachten. Daar ging de 27-jarige door het lint. Hij sloeg een beveiliger met een stoel en vernielde meubilair. Hij werd met moeite in bedwang gehouden totdat politieagenten hem in de boeien sloegen. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

PERSONENAUTO IN BRAND
HENDRIK IDO AMBACHT Op maandagmiddag 8 september 2008 omstreeks 17.45 uur raakte op de Rijksweg A16 terhoogte van Hendrik Ido Ambacht een personenauto in brand. De 51-jarige eigenaar uit Oosterhout reed richting Breda. Hij hoorde een klap en zag dat er een storingslampje ging branden. Vervolgens vloog de auto in brand. De man kon de auto aan de kant zetten en nog wat persoonlijke spullen redden. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde. De auto is weggetakeld en de weg werd schoongemaakt.

VUURTJE GESTOOKT
DORDRECHT Een alerte getuige heeft drie jongens van 15 en 2 keer 11 jaar uit Dordrecht aangehouden die vuurtje aan het steken waren. Dit gebeurde op maandagavond 8 september 2008 omstreeks 19.50 uur op het Bakema-Erf. De man zag dat de jongen vuurtje staken in een ijzeren buis van een speeltoestel. Hij waarschuwde de politie die de jongens, die keurig stonden te wachten, overnamen. Ze ruimden de rommel die ze gemaakt hadden op. Ze zijn na overleg met de ouders verwezen naar bureau Halt voor het ondergaan van een alternatieve straf.

SIGARETTEN GESTOLEN
DORDRECHT Bij twee inbraken zijn op dinsdagochtend 9 september 2008 sigaretten gestolen. De eerste inbraak vond omstreeks 03.10 uur plaats in een supermarkt aan het Rivierenplein. Nadat men een ruit had vernield kon men binnenkomen. Binnen werd de sigarettenkast opengebroken. De tweede inbraak vond omstreeks 04.10 uur plaats in een winkel aan de Dubbelsteynlaan West. Ook hier werd een ruit vernield en werden sigaretten uit een rek gestolen. Het is nog niet bekend om hoeveel sigaretten het gaat. Personeel van de Unit Forensische Opsporing stelt een technisch sporenonderzoek in.

INGEVORDERD RIJBEWIJS
DORDRECHT - Een 48-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten staande gehouden omdat hij in een personenauto reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 9 september 2008 omstreeks 05.50 uur in de Crayensteynstraat. De man verklaarde dat hij de auto nodig heeft voor zijn werk. De politie maakt proces-verbaal op.