Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 9 september 2008


* AUTOKRAKER AANGEHOUDEN
Politiemensen van het district Noord hebben in de nacht van maandag op dinsdag een 22-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit auto.
Om even voor half één gingen agenten naar de Bleiswijkstraat omdat daar was ingebroken in een auto. De eigenaar had de inbraak zien gebeuren vanuit een raam. Hij ging direct naar buiten en trok de dader uit zijn wagen, waarop deze er vandoor ging. Met een signalement op zak werd direct een onderzoek in de omgeving ingesteld door de politiemensen. In de Zwart-Janstraat ter hoogte van de Zaagstraat zag men een man lopen die voldeed aan het signalement. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
Een 30-jarige Rotterdammer is maandagmiddag rond het middaguur op de Bosland aangehouden als verdachte van fietsendiefstal en heling.
Een oplettende passant meldde aan de politie dat een man een fiets aanbood bij een studentenhuis aan de Struisenburgdwarsstraat. Aan de hand van het opgegeven signalement is de man korte tijd later aangehouden.
Het onderzoek in de directe omgeving leverde een getuige op die had gezien dat de man daadwerkelijk de fiets had gestolen en het slot had vernield. Vervolgens werd de fiets door de steler aangeboden.
De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.


* CONTROLE VAN VERDACHTE VISSERS
DE EILANDEN - De politie van district de Eilanden surveilleerde langs de N59. Daar zagen zij onder de Haringvlietbrug twee Belgische mannen vissen. Bij controle bleek één van hen de pas van een andere, niet aanwezige man, te gebruiken. Hij had tevens geen ID bij zich. De andere man had ook geen ID bij zich en verklaarde geen rijbewijs te hebben. De twee, een 24- en een 29-jarige man, zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Na fouillering bleek dat ze ook nog een kleine hoeveelheid verdovende middelen bij zich hadden. Eén van hen had ook nog een openstaande gevangenisstraat van 28 dagen. Ze zijn ingesloten.